Δημοσκόπηση-κόλαφος της MRB για τα σχολεία! Το 65,4% διαφωνεί με το 50%+1


Δημοσκόπηση MRB για τα σχολεία: Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για την αλλαγή των πρωτοκόλων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς το 65/4% των πολιτών, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, τάσσεται κατηγορηματικά απέναντι στο 50%+1 που ισχύει από τον Σεπτέμβριο για το κλείσιμο των τάξεων. 

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα «φουντώνουν» μέρα με τη μέρα και οι «φωνές» για το κλείσιμό τους από περιφερειάρχες νομών που έχουν τεράστιο πρόβλημα, το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί (;) να εθελοτυφλεί και να συνεχίζει με… πίστη στο μοντέλο του 50%+1.

Οι πρακτικές του υπουργείου, που ορίζει το κλείσιμο τμημάτων μόνο όταν υπάρχει ταυτόχρονη μόλυνση του 50+1% των μαθητών, έχει οδηγήσει πολλά σχολεία σε απόγνωση, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη η διαχείριση της κατάστασης όταν τα συνολικά κρούσματα σε ένα σχολείο είναι 10, 20 ή και περισσότερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κρήτη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων να απευθύνει έκκληση μέσω του Newsbomb.gr για κλείσιμο των σχολείων.

Οι μόνοι που… ασπάζονται το συγκεκριμένο μέτρο, οι άνθρωποι του υπουργείου Παιδείας, φαίνεται ότι δεν λαμβάνουν υπόψιν την αγωνία δασκάλων, μαθητών και γονέων, η οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη δημοσκόπηση της MRB για το Newsbomb.gr.

Στην ερώτηση πώς αξιολογείτε το πρωτόκολλο του 50+1 που ισχύει στα σχολεία στα πλαίσια της πανδημίας, το 65,4 % απαντά με ένα ηχηρό «όχι, ή τάξη πρέπει να κλείνει όταν εμφανίζονται πολύ λιγότερα κρούσματα», τοο 22,7 % απαντά με «ναι, είναι σωστό», ενώ το 11,9% με «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Από τη στιγμή που ο κορονοϊός έχει μπει στα σπίτια όλων των Ελλήνων, είναι αυτονόητο ότι το ηχηρό «όχι» των πολιτών θα ήταν υπερκομματικό. Συγκεκριμένα, το 59,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ (με βάση τις εκλογές του 2019, το 69,3% του ΣΥΡΙΖΑ, το 58,7% του ΚΙΝΑΛ, το 77,7% του ΚΚΕ, το 74,6% της Ελληνικής Λύσης και το 70,9% του ΜΕΡΑ 25 δείχνουν τον… δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση από το 2022, για να μην γιγαντωθεί κι άλλο το ήδη τεράστιο πρόβλημα στα ελληνικά σχολεία.

Μην ξεχνάμε, ότι με την «Όμικρον» να έχει βρεθεί ήδη στα λύματα της Θεσσαλονίκης, τους επιστήμονες να φωνάζουν για καθολικό lockdown και τα κρούσματα να ετοιμάζονται για «εκτόξευση» από τα μέσα Ιανουαρίου, οι κινήσεις της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να μην επιδεινωθεί κι άλλο η κατάσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ