Πλεύρης αναστολή υγειονομικοί: Παρατείνεται η αναστολή έως 31 Μαρτίου και έπειτα τίθενται εκτός ΕΣΥ


Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται αυτή την στιγμή σε αναστολή λόγω του μη εμβολιασμού τους. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως η αναστολή των υγειονομικών παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2022. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θέλει να πράξει. Εάν λοιπόν το κοινωνικό συμφέρον δεν υπερισχύσει έναντι των προσωπικών τους ιδεοληψιών, τότε ο υπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει άλλο μέτρο από την απόλυση.

Τι ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης για την αναστολή

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί και για αυτό το πρώτο άρθρο είναι η παράταση το μέτρου μέχρι τις 31 Μαρτίου. Δε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό δεν έχει καταφέρει να εμβολιαστεί. Θέλω να είμαστε ξεκάθαροι. Προφανέστατα η πανδημία δείχνει ότι μπορεί αυτό το μέτρο να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό κι όχι μόνο για την περίοδο που είμαστε τώρα. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος κι επομένως εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον εάν αυτοί που παρέχουν τις υπηρεσίες ως γιατροί κοινούς και νοσηλευτές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.”

Είναι πλέον απόλυτα σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης ως προς το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των υγειονομικών ακόμη και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, Πρόκειται άλλωστε για θέμα της δημόσιας υγείας: “Με τα δεδομένα που έχουμε για την πορεία της πανδημίας, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο για αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς, όσοι θέλουν να παραμείνουν στο σύστημα υγείας θα πρέπει αυτό το τρίμηνο να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ”.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ