Ματαίωση εκδηλώσεων, μάσκες παντού και επιπλέον τεστ στους ταξιδιώτες – Όλα τα νέα μέτρα

Σε νέα στροφή με άμεσα νέα μέτρα προχωρά η χώρα, υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με πληροφορίες του healthview.gr οι επιστήμονες της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασαν το απόγευμα, κατέληξαν στις εξής αποφάσεις:

  • Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)
  • Όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι επιστήμονες επεξεργάζονται νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα εφαρμοστούν από τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, τα οποία όμως δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία της οικονομίας.

Αυτά είναι:

  • Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
  • Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους
  • Επέκταση τηλεργασίας

Στα παραπάνω είχε αναφερθεί ο υπουργός Υγείας από τη Βουλή σημειώνοντας: «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here