Κίνα: Σε αυστηρό λοκντάουν η πόλη Σιάν των 13 εκατομμ. κατοίκων

Η πόλη Xi’an της βόρειας Κίνας διέταξε και τους 13 εκατομμ. κατοίκους της να μείνουν στο σπίτι σε αυστηρό lockdown την Τετάρτη 22/12, ενώ ενίσχυσε δραματικά τους ταξιδιωτικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της αυξανόμενης επαν-επέλασης της Covid-19. Με το Πεκίνο να προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 τον Φεβρουάριο, η Κίνα βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς “πολεμά” τοπικές εκρήξεις του ιού σε πολλές πόλεις. Ειδικότερα, η πόλη Σιάν ανέφερε 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό διαγνώσεων σε 143 από τις 9 Δεκεμβρίου.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μόνο ένα άτομο από όλο το νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει εκτός σπιτιού για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης μία φορά κάθε δύο ημέρες. Όπως ανέφερε η κυβέρνηση της πόλης, όλοι οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους εκτός από έκτακτες περιπτώσεις. Επιπλέον, οι κάτοικοι «δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την πόλη εκτός εάν είναι απαραίτητο», δήλωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για «ειδικές συνθήκες» και να υποβάλουν αίτηση για έγκριση.

Τα νέα μέτρα ήρθαν μια μέρα αφότου η πόλη άρχισε να διενεργεί ελέγχους και για τους 13 εκατομμ. κατοίκους της.

Οι αρχές έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου της λοίωξης σε αυτοκινητόδρομους έξω από το Σιάν, ανέφεραν κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Την ίδια ώρα, πάνω από το 85 τοις εκατό των πτήσεων από και προς το κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακολούθησης πτήσεων VariFlight.

Εντός της πόλης, η χωρητικότητα των επιβατών σε λεωφορεία και τρένα έχει μειωθεί και τα σχολεία έχουν κλείσει.

Όλες οι «μη απαραίτητες» επιχειρήσεις και δημόσιες εγκαταστάσεις εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα ψιλικατζίδικα και τα ιατρικά ιδρύματα έχουν διαταχθεί να κλείσουν, ενώ η τοπική κυβέρνηση προέτρεψε τους εργοδότες να επιτρέψουν στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Οι συναντήσεις μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων σε υπαίθρια πάρκα, έχουν ανασταλεί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here