26 Απριλίου 2024

Μάσκα ΚΝ-95: Πώς προστατεύει η μάσκα που εισηγείται η Επιτροπή για είσοδο σε s.market και ΜΜΜ


Νέα μέτρα για την αναχαίτιση της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, εισηγείται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων στη χώρα μας. Ειδικότερα, την Τετάρτη 22/12, τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή ΚΝ-95 για να μπορούν οι πολίτες να εισέρχονται σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μάσκα ΚΝ-95 είναι μια μάσκα που στην ουσία παρέχει 5 επίπεδα προστασίας, ενώ διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιωγενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία κατά 94-95%, ενώ είναι μίας μόνο χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα. Με άλλα λόγια θα πρέπει να φοριούνται μόνες τους.

Οι μάσκες υψηλής προστασίας θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η μάσκα υψηλής προστασίας φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, προκειμένου να μπορεί να εφαρμοστεί πιο κοντά στο πρόσωπο.

Τέλος, το σημειώνεται ότι το κόστος της μάσκας υψηλής προστασίας είναι υψηλότερο από εκείνο των χειρουργικών μασκών μίας χρήσης.

Στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσουμε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, πέραν της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοικτούς – ανεξαρτήτως συνωστισμού, εισηγείται τα ακόλουθα μέτρα, συνιστώντας της άμεση εφαρμογή τους:

  • Την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.
  • Τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας – KN-95 – ή διπλής μάσκας σε σουπερ μάρκετ και ΜΜΜ.
  • Τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους – κλειστούς και ανοικτούς.
  • Οι αγώνες στα γήπεδα θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.
  • Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στη χώρα, σε όλες τις πύλες, την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ (rapid ή PCR).

Αύριο η ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων από τον Πλεύρη

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης επί των εισηγήσεων της Επιτροπής θα ληφθούν αύριο σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολούθως, ο υπουργός Υγείας θα προβεί σε ανακοινώσεις.

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ολη η φασαρια δηθεν για μια μεταλλαξη του θανατα.Ασχετα που ολα τα δεδομενα συνηγορουν οτι η Ομικρον ειναι ηπια ως συμπτωματα.Ακομη και οι Αγγλοι[που επαιξαν με τα στοιχεια,ντεμεκ λαθος,το παραδεχτηκαν]Εκει να φοβομαστε.Ειναι πολυ αλητες.Χωρια που δεν μας λενε για κρουσματα την Ο αλλα στη Θεσσαλονικη τα λυματα ειναι βαρβατα απο αυτη.Σοβαροτης μηδεν.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ