Νόσηση COVID-19: Βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν είστε θετικοί


Νόσηση COVID-19: Οι διαγνώσεις COVID-19 έχουν αυξηθεί εν μέσω της επιδημίας Omicron Έχετε βρεθεί θετικός στην COVID-19. Και τώρα τι;

Η σύντομη απάντηση για όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ: Μείνετε σπίτι και αποφύγετε τους άλλους.

Πείτε στα άτομα με τα οποία είχατε στενή επαφή ότι βγήκατε θετικός. Και αν έχετε δυσκολία στην αναπνοή ή αναπτύξετε άλλα σοβαρά συμπτώματα, επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

Οι διαγνώσεις για την COVID-19 αυξάνονται στα ύψη από την πρόσφατη άφιξη της παραλλαγής Omicron.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να προετοιμαστούν για την πιθανότητα ότι αυτοί ή κάποιος που σχεδιάζουν να δουν θα διαγνωστεί ξαφνικά με μόλυνση.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν τα άτομα που έχουν θετικό αποτέλεσμα να παραμείνουν σπίτι ή να απομονωθούν για 10 ημέρες.

Εάν ζείτε με άλλα άτομα, αυτό σημαίνει ότι θα μείνετε σε ξεχωριστό δωμάτιο και θα χρησιμοποιήσετε ένα ξεχωριστό μπάνιο, αν είναι δυνατόν. Θα πρέπει επίσης να φοράτε μάσκα εάν έρθετε σε επαφή με άλλους.

Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε αυτήν την πιθανότητα και να είστε έτοιμοι να καθυστερήσετε τις γιορτές, “ώστε να μην το κάνετε εν κινήσει και να μην προκαλείτε μεγάλη σύγχυση και δυστυχία”, συμβούλεψε ο Δρ William Schaffner, ειδικός σε λοιμώξεις. στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Θα πρέπει να λάβετε φροντίδα εάν εμφανίσετε ανησυχητικά συμπτώματα. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι με ορισμένες παθήσεις συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος – που θα πρέπει να αναζητήσουν φροντίδα ακόμα και αν πάσχουν από ήπια ασθένεια, λόγω του αυξημένου κινδύνου να αναπτύξουν σοβαρές επιπλοκές.

ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ

Θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας για την εξέτασή σας, ο οποίος μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα ανάλογα με την κατάστασή σας και την υγεία σας.

Εάν υποβληθείτε σε εξέταση σε κλινική ή στο ιατρείο, το προσωπικό υποτίθεται ότι θα ενημερώσει τις υγειονομικές αρχές για το θετικό σας αποτέλεσμα.

Ορισμένα τμήματα υγείας διενεργούν έρευνες ανίχνευσης επαφών για να εντοπίσουν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή ένα μολυσμένο άτομο. Θα πρέπει επίσης να πείτε στις στενές σας επαφές ότι βγήκατε θετικοί και ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Θυμηθείτε, ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να αρχίσει να μεταδίδει τον ιό έως και δύο ημέρες πριν εμφανίσει συμπτώματα ή βγει θετικό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ