Ρυτίδες Μέτωπο: Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να τις αντιμετωπίσετε


Ρυτίδες Μέτωπο: Ο επαναλαμβανόμενος μορφασμός μπορεί να προκαλέσει ορισμένες από τις γραμμές έκφρασης σας, αλλά μπορεί επίσης να ευθύνεται και η γήρανση και η απώλεια ελαστικότητας του δέρματος, η έκθεση στον ήλιο και η γενετική. Μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων στο μέτωπο με αλλαγές στον τρόπο ζωής και ορισμένα καλά καλλυντικά προϊόντα.

Ο τρόπος ζωής σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία του δέρματός σας και στην ανάπτυξη των ρυτίδων. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση:

1. Να είστε προσεκτικοί με τον ήλιο

Η μακροχρόνια έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες. Σύμφωνα με έρευνα, η καθημερινή χρήση αντηλιακού SPF 15 ή υψηλότερη επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και μειώνει τον κίνδυνο σκοτεινών κηλίδων και ρυτίδων.

2. Διαχειριστείτε το άγχος

Η ανησυχία οδηγεί στο τσαλάκωμα του φρυδιού σας, το οποίο οδηγεί σε ρυτίδες στο μέτωπο. Είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από όλο το άγχος, αλλά είναι σημαντικό να το διατηρήσουμε υπό έλεγχο. Για να διαχειριστείτε το άγχος, δοκιμάστε: διαλογισμό, πρακτική γιόγκα, διαφραγματική αναπνοή, αρωματοθεραπεία, υγιεινή διατροφή, αρκετό ύπνο,  ψυχοθεραπεία, άσκηση καθημερινά. 

3. Μείνετε ενυδατωμένοι

Το ξηρό δέρμα κάνει τις ρυτίδες να είναι πιο εμφανείς. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων στο μέτωπο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ενυδατώσετε από μέσα προς τα έξω. Για να παραμείνετε καλά ενυδατωμένοι, πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα. Όταν ασκείστε ή περνάτε χρόνο στον ήλιο, θα πρέπει να πιείτε περισσότερο. Μπορείτε να αλλάξετε τη γεύση του νερού σας προσθέτοντας λεμόνι ή χρησιμοποιώντας φρούτα.

4. Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή

Όσον αφορά τις ρυτίδες, το ρητό «είσαι αυτό που τρως» είναι αλήθεια. Σύμφωνα με έρευνα του 2007, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C και λινολενικού οξέος (ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ) μείωσε τον κίνδυνο ξηρού δέρματος στις αμερικανίδες μεσήλικες γυναίκες. Η βιταμίνη C συνδέθηκε επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης «ζαρώματος». Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες αύξησε τον κίνδυνο ρυτίδων και ατροφίας του δέρματος.

5. Σταματήστε το κάπνισμα

Εάν ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα και οι καρδιακές παθήσεις δεν αρκεί για να σας κάνει να σταματήσετε το κάπνισμα, ίσως είναι η σκέψη της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων. Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων. Σύμφωνα με έρευνα του 2008, οι χημικές ουσίες στον καπνό μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και βλάπτουν την ελαστικότητα του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και ρυτίδες.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ