Αμύγδαλο Ινδία: Πίτα με αλεύρι αμυγδάλου και τυρί ricotta!


Στην Ινδια αγαπούν πολύ τα γλυκά και ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν αμύγδαλο και όλες τις παραλλαγές του. Τα περισσότερα από αυτά είναι γλυκά που φτιάχνονται χωρίς κάποια ιδιαίτερη φασαρία, γρήγορα και εύκολα και μπορούν άνετα να σταθούν σε οποιαδήποτε περίσταση, είτε καθημερινή είτε λίγό πιο επίσημες. Ένα τέτοιο γλυκό που φτιάχνετε με αλεύρι αμυγδάλου είναι και η πίτα αμυγδάλου με τυρί ricotta. Στο συγκεκριμένο γλυκό, η γεύση του ξηρού καρπού και ο πλούτος που προσφέρουν τα αμύγδαλα, ταιριάζει τόσο πολύ που θα καταλήξετε να το φτιάχνετε όλο και πιο συχνά.

Τα συστατικά του είναι λίγα και είναι:

  • 425 γραμμάρια τυρί ρικότα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 4 λοβοί κάρδαμου, θρυμματισμένοι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • λίγο σαφράν (για γαρνίρισμα) προαιρετικά
  • λίγα αμύγδαλα σε φέτες (για γαρνίρισμα)

Το συγκεκριμένο τυρί είναι πλήρες, ελαφρύ και κρεμώδες και ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για γλυκό. Το αλεύρι αμυγδάλου μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι, βάζοντάς το στο μπλέντερ και χτυπώντας το αρκετά μέχρι να γίνει σκόνη. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο αλέυρι αμυγδάλου που πωλείτε ευρέως στα σούπερ μάρκετ. Το συμπυκνωμένο γάλα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού το 99% το χρησιμοποιούν καθημερινά, απλά για αυτή την συνταγή θα χρεισιμοποιήσετε ζαχαρούχο.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στο αντικολλητικό τηγάνι και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα προσθέστε το τυρί ρικότα, το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο γάλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να μην έχουν σβόλους. Ανάψτε τον φούρνο. Μμην αγχωθείτε, γιατί το μείγμα θα είναι αρκετά νερουλό. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί. Όταν το μείγμα έχει μισοψηθεί προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να πίξει το μείγμα. Θα είναι έτοιμο όταν πάρετε λίγο στο χέρι και μπορέσετε να φτιάξετε μια μαλακή μπάλα και όχι πολύ σκληρή. Μετά προσθέστε τριμμένο κάρδαμο και διπλώστε το απαλά. Βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Ρίξτε λίγο σαφράν και βάλτε τα μισά αμύγδαλα κομμένα σε φέτες πάνω του. Αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά και βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζετε από το ψυγείο και κόψτε την πίτα σε τετράγωνα.

Είναι μια πολύ εύκολη παρασκευή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε. Είναι πολύ υγιεινή και το γεγονός ότι φτιάχνετε τόσο εύκολα την κάνει μια από τις πρώτες επιλογές των Ινδών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ