ΕΦΚΑ: Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ


Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ( υπ’ αριθμόν691/2021 απόφαση) η απεργία που προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, απαντώντας στην απόφαση του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να ανακαλέσει την εορταστική άδειά τους.

Οι εργαζόμενοι είχαν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη και την Παρασκεύη 23-24 Δεκεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχαν προγραμματισμένη συγκέντρωση για διαματρυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΦΚΑ καλεί όσους εργαζομένους συμμετείχαν στην απεργία να επιστρέψουν κανονικά στην υπηρεσία τους.

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης καλεί τους εργαζομένους να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: « Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει 2 ομοσπονδίες εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Όσοι θα απεργούσαν πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα)».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του υπουργού:

ΑΔΕΔΥ: Στο πλευρό των απεργών του ΕΦΚΑ

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΕΦΚΑ την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στήριξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της: «αφού έλαβε υπόψη της τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ/ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν για την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου με αιτήματα:

  • Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής
  • Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά, στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ