Πλεύρης: Βούληση μας να παραμείνουν τα νέα μέτρα μέχρι την Πρωτοχρονιά – Τι είπε για τα σχολεία


Ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε τα νέα μέτρα για την πανδημία, ενώ διευκρίνισε τι θα γίνει και με τα σχολεία.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου κλήθηκε να σχολιάσει το νέο πλαίσιο μέτρων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Αρχικά, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «τις τρεις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μια αύξηση, που καταγράφεται κυρίως στην Αττική». Μάλιστα, σημείωσε πως αυτό οφείλεται «είτε στο ότι πίσω από την Δέλτα «κρύβεται» η Όμικρον, είτε στο ότι λόγω της κινητικότητας ενόψει εορτών καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων της Δέλτα».

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως «δεν υπάρχουν πλέον ζήτημα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων λόγω του συγχρωτισμού», ενώ πρόσθεσε ότι «Θα υπάρξει πιο αυστηρό πλαίσιο στο κόμματι της διασκέδασης και της εργασίας από τις 3 Ιανουαρίου».

Τι θα περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα ληφθούν από την 3η Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως «Η συζήτηση θα έχει να κάνει με το ωράριο και με τους χώρους διασκέδασης. Θα αυξηθεί και πάλι η τηλεργασία», ενώ υπογράμμισε ότι «Θα επανεξεταστεί το θέμα των κινηματογράφων και των αθλητικών χώρων και αν θα τηρούνται τα μέτρα που πρέπει».

Για τα σχολεία

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε ότι «Και με τα στοιχεία που έχουμε και με βούληση της κυβέρνησης δεν τίθεται θέμα να μην ανοίξουν τα σχολεία και δεν τίθεται θέμα αλλαγής του πλαισίου λειτουργίας».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «Θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, αλλά βούληση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν τα υφιστάμενα μέτρα μέχρι την Πρωτοχρονιά», αναφέροντας ότι θα επαναξιολογηθεί τι θα έχει γίνει αυτές τις ημέρες.

Για τις εκκλησίες

Τέλος, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εκκλησιών, λέγοντας πως «Ήταν και πριν υποχρεωτική η χρήση της μάσκας», ενώ τόνισε ότι «Θα γίνουν έλεγχοι σε όλους τους τομείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ