Κορωνοϊός Όμικρον Χατζηχριστοδούλου: Αναμένουμε 10.000 κρούσματα τη μέρα-Έκκληση τήρησης των μέτρων [vid]

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η παραλλαγή Όμικρον θα εξαπλωθεί με πάρα πολύ ταχείς ρυθμούς και θα είναι επικρατούσα έως τις 15 Ιανουαρίου. Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης 23/12 στον ΣΚΑΪ, οι νέες διαγνώσεις αναμένεται να υπερβούν τις 6.000, ενώ μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις 10.000 ημερησίως.

Όλοι θα έρθουμε κάποια στιγμή σε επαφή με τον ιό

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, «όλοι θα έρθουμε κάποια στιγμή σε επαφή με τον ιό. Οι εμβολιασμένοι, όμως, θα προστατευθούν από νοσηλεία». «Φαίνεται από πολλές μελέτες ότι έχει μειωμένη νοσηρότητα και μειωμένη σοβαρότητα νόσου. Κυμαίνεται από 50% και πάνω, αλλά αυτό το 50% εξουδετερώνεται με την αυξημένη μεταδοτικότητα. Δηλαδή, αν έχω διπλάσια μεταδοτικότητα, το τελικό αποτέλεσμα στις νοσηλείες θα είναι το ίδιο.», διευκρίνισε αναφερόμενος στη σοβαρότητα της νοσηρότητας με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα είναι πολύ περισσότερα από 130.

Όσοι έρχονται από το εξωτερικό να κάνουν 5 ημέρες καραντίνα

Όπως εξήγησε, η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι από ταξίδια. Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας απηύθηνε έκκληση σε όσους έρχονται από το εξωτερικό να μείνουν 5 ημέρες καραντίνα και να κάνουν τεστ τη 2η και 4η μέρα μετά την είσοδό τους στη χώρα.

Για τα νέα μέτρα και το ενδεχόμενο Lockdown

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω μέτρων ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας ανέφερε πως τα πρώτα σημεία στα οποία θα πρέπει να ληφθούν μέτρα περιορισμού είναι τα κέντρα διασκέδασης. Όπως είπε, το ωράριο λειτουργίας μπορεί να περιοριστεί, μπορεί ωστόσο να χρειαστεί και να κλείσουν, αν η επιδημιολογική εικόνα είναι άσχημη.

Τέλος, αναφερόμενος στο μέτρο του lockdown, ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι δεν είναι ένα μέτρο που μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια. «Δεν είναι σωστή λύση το lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί βίντεo:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here