Μπιλ Γκέιτς: Μπαίνουμε στο χειρότερο μέρος της πανδημίας – Η «Όμικρον» θα μπει στα σπίτια όλων μας


Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς ακυρώνει τα σχέδιά του για τις διακοπές καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον». Θεωρεί οτι ο πλανήτης μπαίνει στο χειρότερο στάδιο της πανδημίας

Σε μια σειρά από tweets που δημοσίευσε, ο συνιδρυτής της Microsoft είπε στα εκατομμύρια των ακολούθων του να λάβουν σοβαρά υπόψη την μετάλλαξη «Όμικρον», επειδή «διαδίδεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία».

«Ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν πως η ζωή θα επέστρεφε στο φυσιολογικό, θα μπορούσαμε να μπαίνουμε στο χειρότερο μέρος της πανδημίας. Η Όμικρον θα χτυπήσει τα σπίτια όλων μας. Οι στενοί μου φίλοι έχουν κολλήσει ήδη και έχω ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδια των διακοπών μου», έγραψε.

«Ο μεγάλος άγνωστος Χ είναι πόσο αρρωσταίνεις από την Όμικρον. Πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μέχρι να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν. Ακόμα κι αν είναι μόνο κατά το ήμισυ τόσο σοβαρή όσο η μετάλλαξη Δέλτα, θα είναι η χειρότερη που έχουμε δει μέχρι στιγμής, επειδή είναι τόσο μολυσματική», σημείωσε.

Η αισιόδοξη πτυχή των αναρτήσεων Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε ακόμη πως τα «καλά νέα» είναι πως η «μετάλλαξη Όμικρον κινείται τόσο γρήγορα που μόλις γίνει κυρίαρχη σε μία χώρα, το κύμα εκεί θα μπορούσε να διαρκέσει λιγότερο από τρεις μήνες» και είπε πως αν και αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι κακοί, εξακολουθεί να πιστεύει πως «εάν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022».

«Ξέρω ότι είναι απογοητευτικό να μπαίνουμε σε μία ακόμη περίοδο διακοπών με τον κορονοϊό να μας σφυροκοπά. Αλλά δεν θα είναι έτσι για πάντα. Κάποια μέρα θα τελειώσει η πανδημία και όσο καλύτερα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ώρα αυτή», ολοκλήρωσε τα tweets του ο Μπιλ Γκέιτς.

Οι επαγγελματίες υγείας συμφωνούν με το δισεκατομμυριούχο, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να δουν έναν αριθμό ρεκόρ περιστατικών COVID-19 και νοσηλειών καθώς η «Όμικρον» κυκλοφορεί πιο γρήγορα από άλλες παραλλαγές.

Οι αναρτήσεις του έρχονται μετά τις δηλώσεις του κορυφαίου λοιμοξιολόγου των ΗΠΑ δρ. Άντονι Φάουτσι, που προέτρεψε τους Αμερικανούς να αποκλείσουν τους μη εμβολιασμένους φίλους τους από τις χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις, καθώς η ταχέως αναπτυσσόμενη μετάλλαξη «Όμικρον» τροφοδοτεί την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

«Έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά σοβαρή κατάσταση τώρα, που ακόμη κι αν υπάρχει ένα μη εμβολιασμένο άτομο στην παρέα θα του έλεγα: ”Λυπάμαι πολύ, αλλά όχι αυτή τη φορά. Ίσως μια άλλη φορά, που όλα αυτά θα έχουν τελειώσει’‘», είπε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στο MSNBC το βράδυ της Τρίτης.

Να σημειωθεί πως, επί του παρόντος, η μετάλλαξη Όμικρον αντιπροσωπεύει το 73% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Η χώρα έχει τώρα κατά μέσο όρο 148.384 νέα κρούσματα καθημερινά την περασμένη εβδομάδα, μια αύξηση 23% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ