McEnany: Το «μυστικό» σχέδιο εκστρατείας του Μπάιντεν για να νικήσει την omicron έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα

McEnany: Ο Λευκός Οίκος έχει δεχθεί πυρά επειδή περιμένει μέχρι αυτήν την εβδομάδα για να παραγγείλει 500 εκατομμύρια κατ’ οίκον τεστ για τον κορωνοϊό Ο Πρόεδρος Μπάιντεν παραδέχεται ότι «έπεσε το μπαλάκι» στην απάντηση της Omicron Το «The Five» προσφέρει πληροφορίες και ανάλυση σχετικά με τη στρατηγική του Λευκού Οίκου για την omicron.

Η συμπαρουσιάστρια Kayleigh McEnany έπληξε τον Πρόεδρο Μπάιντεν την Πέμπτη για την αποτυχία του να προβλέψει την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής omicron, λέγοντας ότι αποκαλύπτει μοιραία λάθη που έγιναν από τη διοίκηση.

«Εδώ είμαστε — δύο χρόνια αργότερα και έχετε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτόν τον τύπο στο υπόγειό του με το μυστικό σχέδιο για την COVID, που παραδέχεται ότι απέτυχε», είπε η ΜακΕνάνι στο «The Five».

Ο Λευκός Οίκος έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις επειδή περιμένει μέχρι αυτή την εβδομάδα για να παραγγείλει 500 εκατομμύρια κατ’ οίκον τεστ για τον κορωνοϊό για να σταλούν σε Αμερικανούς που το ζητούν, πράγμα που σημαίνει ότι τα τεστ πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τον Ιανουάριο παρά την αυξανόμενη ζήτηση πριν από τις διακοπές.

Ο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του δεν προέβλεψε τον ρυθμό με τον οποίο εξαπλώθηκε η παραλλαγή όμικρον, αλλά είπε σε συνέντευξή του στον Ντέιβιντ Μούιρ του ABC ότι θα ήθελε «να είχε σκεφτεί να παραγγείλει μισό εκατομμύριο  [δοκιμές] πριν από δύο μήνες πριν χτυπήσει η COVID εδώ.”

Η McEnany είπε ότι μίλησε με μια ανώτερη πηγή στην κυβέρνηση Τραμπ, η οποία είχε πληροφορίες ότι είπαν στους κατασκευαστές να περιορίσουν την παραγωγή δοκιμών το καλοκαίρι “επειδή η διοίκηση δεν θα τους έδινε απάντηση” εάν υπήρχε ζήτηση για δοκιμές.

«Σε ευχαριστώ, Τζο Μπάιντεν, είσαι ο λόγος που τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια», είπε η ΜακΕνάνι. «Τουλάχιστον παραδέχεσαι την αποτυχία σου, υποθέτω».

Η συμπαρουσιάστρια Katie Pavlich είπε ότι το σχέδιο του Μπάιντεν να εντείνει τις δοκιμές στο σπίτι πιθανότατα θα γίνει μια ακόμη «δαπανηρή γραφειοκρατική προσπάθεια» που θα διευθύνουν οι Δημοκρατικοί.

«Κοιτάζω μπροστά το έργο των 500 εκατομμυρίων δοκιμών και σκέφτομαι ότι αυτό θα μετατραπεί σε μια δαπανηρή γραφειοκρατική προσπάθεια για χάρη του Τζο Μπάιντεν να μοιάζει σαν να κάνει κάτι ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνει πολλά», είπε. Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ρωτήθηκε γιατί δεν είχε περάσει από το μυαλό κανενός η σκέψη να παραγγείλει εκ των προτέρων τεστ.

“Θα ήθελα απλώς να επιστρέψω στην αλυσίδα των γεγονότων εδώ για να υπενθυμίσω στους ανθρώπους… πριν η παραλλαγή δέλτα να είναι σε άνοδο, δεν υπήρχε ζήτηση για δοκιμές σε αυτήν τη χώρα”, είπε η Ψάκι. «Πραγματικά δεν υπήρχε». Και πρόσθεσε: «Έπρεπε να λάβουμε μέτρα ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να χτίσουμε την αγορά γιατί η αγορά δεν ήταν εκεί για να ανταποκριθεί εάν η ζήτηση αυξανόταν».

  • Η Kayleigh McEnany είναι μια Αμερικανίδα συντηρητική πολιτική σχολιάστρια και συγγραφέας που υπηρέτησε ως 33η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου για την κυβέρνηση Τραμπ από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021. Επί του παρόντος, υπηρετεί ως on-air συντελεστής για το Fox News.
  • Το “The Five” είναι ένα αμερικανικό πάνελ talk show στο Fox News Channel στο οποίο πέντε σχολιαστές συζητούν επίκαιρες ιστορίες, πολιτικά ζητήματα και ποπ κουλτούρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here