Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Οι 3 τελευταίοι μήνες του Μίκη ήταν ένα δράμα – Η μαμά μου δεν ξέρει ότι πέθανε


Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη συγκλονίζει στην περιγραφή της για τους τελευταίους μήνες της ζωής του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη

Θλίψη προκαλούν όσα περιγράφει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, για τους τελευταίους μήνες της ζωής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου αποκαλύπτοντας, επίσης, ότι η σύζυγός του δεν γνωρίζει ότι έχει «φύγει».

Όπως λέει στην εφημερίδα Espresso η Μαργαρίτα Θεοδωράκη «οι τρεις τελευταίοι μήνες για τον πατέρα μου ήταν ένα δράμα. Είχε αρρωστήσει πολύ βαριά. Ήταν ένα βασανιστήριο για εκείνον. Ήθελε να πεθάνει και εμείς προσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε στη ζωή».

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή της για τους τελευταίους μήνες του Μίκη Θεοδωράκη η κόρη του λέει: «Ο άνθρωπος σάπιζε πάνω σε ένα κρεβάτι. Στις παλιές εποχές οι άνθρωποι σε τέτοιες καταστάσεις θα είχαν πεθάνει από καιρό. Σήμερα τους κρατάμε με μηχανική υποστήριξη. Ίσως το πιο θλιβερό σε όλο αυτό είναι ότι είχε πλήρη διαύγεια. Υπέφερε πραγματικά. Τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα ερχόταν η νοσοκόμα στο σπίτι για να κάνει απορρόφηση από τα φλέματα στα πνευμόνια. Ήταν τραγική εμπειρία ζωής που θέλω να ξεχάσω για πάντα».

Σύμφωνα με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη η σύζυγός του Μίκη Θεοδωράκη δεν γνωρίζει για τον θάνατό του. «Όχι η μαμά μου δεν γνωρίζει για τον θάνατο του μπαμπά μου. Δεν της το έχουμε πει, γιατί δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτή την απώλεια» λέει χαρακτηριστικά.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρεται, τέλος, στα συναισθήματά της σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του: «Νιώθω ήρεμα μετά τον χαμό του μπαμπά μου γιατί ως οικογένεια κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει θλίψη υπάρχει μια γλύκα για εκείνον και μια ωραία ανάμνηση. Βέβαια ήταν για πολλά χρόνια άρρωστος και το πιο λυπηρό ήταν ότι τις περισσότερες φορές καθόμουν μπροστά σε ένα ακίνητο άνθρωπο. Δεν ήταν εκείνος ο Μίκης ο δυνατός που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ