Ιρίνα Καραμάνος: Τι λέει η Ελληνίδα σύντροφος του προέδρου της Χιλής για την σχέση της με τη χώρα μα


Για την Ελλάδα και τους προγόνους της μίλησε για πρώτη φορά η ελληνικής καταγωγής σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς, Ιρίνα Καραμάνος.

Η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος μίλησε για τη γενέτειρα των παππούδων της, την Κύμη, για τη σχέση ζωής με τον Γκάμπριελ Μπόριτς -τον νεότερο σε ηλικία πρόεδρο της Χιλής- ενώ αποκάλυψε τα σχέδια και τα όνειρά της για το μέλλον, ως πρώτη κυρία της χώρας.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρησε στην ΕΡΤ3 και τον Αλέξανδρο Μάρκου, η Ιρίνα Καραμάνος έστειλε μεταξύ άλλων τις χριστουγεννιάτικες ευχές της στην πατρίδα των προγόνων της.

Η Ιρίνα Καραμάνος έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, μιλά τέσσερις γλώσσες -ισπανικά, ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά- και είναι μέλος του κόμματος στο οποίο ανήκει ο σύντροφός της, το Convergencia Social, στο οποίο ηγείται του Φεμινιστικού Μετώπου.

O Γκαμπριέλ ΜπόριτςΑ.Ρ

Ο πατέρας της, Τζορτζ Καραμάνος, διηύθυνε την ελληνική κοινότητα του Σαντιάγο τη δεκαετία του 1980. Μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε πως «στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκληση μας είναι η αλλαγή του συντάγματος, χρειαζόμαστε μια φεμινιστική αντίληψη στην πολιτική» δήλωσε. Και πρόσθεσε οτι η πρώτη κυρία πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική και τη διπλωματία.

Οι στενοί της φίλοι τη χαρακτηρίζουν «διακριτική» και εργατική και λένε ότι η Ιρίνα ήταν ο άνθρωπος που συμβούλευε το νέο ισχυρό άνδρα της Χιλής στην πολιτική του διαδρομή τους τελευταίους μήνες.

«Με τον Γκάμπριελ, είμαι μέρος του ίδιου πολιτικού σχεδίου, μοιραζόμαστε κοινές πεποιθήσεις και συγκεκριμένες ελπίδες με στόχο να συνεισφέρουμε στην οικοδόμηση μιας εναλλακτικής κοινωνίας», δήλωνε στον τύπο της Χιλής.

Η Ιρίνα δεν έχει δημόσιο Instagram, αλλά χρησιμοποιεί συχνά το προφίλ της στο Twitter, οπου και συνεχάρη τον σύντροφό της. «Η συγκίνηση ξεχειλίζει, πολλή περηφάνια και ευθύνη για να οικοδομήσουμε μια δίκαιη, αξιοπρεπή και ποικιλόμορφη χώρα. Αυτή η τεράστια και όμορφη νίκη της χώρας γίνεται με εκατομμύρια χέρια και ελπίδες. Ας συνεχίσουμε μαζί, με γνώση οτι αυτό που έρχεται είναι μια τεράστια πρόκληση»

Aκόμη και πριν απο τη νίκη του συντρόφου της η Ιρίνα Καραμάνος είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τον απαρχαιωμένο ρόλο της πρώτης κυρίας. «Είναι μια θέση που αξίζει να ξανασκεφτούμε γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετικούς καιρούς, πολλά έχουν αλλάξει και πρέπει να ξανασκεφτούμε τη δύναμη και τις σχέσεις που προκύπτουν από αυτήν» είχε πει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος πρόεδρος είχε δηλώσει οτι η φιγούρα της πρώτης κυρίας «δεν έχει νόημα». «Δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις στο κράτος που να έχουν να κάνουν με την καταγωγή του προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα παράδειγμα που να είναι διαφανές, με βάση την αξία και τη σταδιοδρομία των δημοσίων υπαλλήλων και όχι με βάση τους δεσμούς αίματος ή τη συγγένεια με τον πρόεδρο», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ