Το σάουντρακ των Χριστουγέννων: Τα τραγούδια που θα σε κάνουν να χορέψεις σε ρυθμούς γιορτινούς


Διαλέξαμε μερικά από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών.

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και οι περισσότεροι κάνουν τα τελευταία ψώνια για το αποψινό ρεβεγιόν και το γιορτινό τραπέζι. Εκτός όμως από τους στολισμούς, τα γιορτινά εδέσματα και τα κάθε λογής φωτάκια και λαμπάκια, αυτό που θα κάνει εσάς και τους καλεσμένους σας κυριολεκτικά να… κουνηθείτε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς είναι η μουσική και τα χριστουγεννιάτικα -ποπ- κυρίως τραγούδια.

Από κλασικά μέχρι πιο μοντέρνα, εμείς κάναμε μια χριστουγεννιάτικη playlist με τραγούδια που αγαπάμε να κοροϊδεύουμε και να τρολάρουμε, την ίδια στιγμή που τα τραγουδάμε και τα χορεύουμε…

All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey

Απλά ο ύμνος των Χριστουγέννων! Το τραγούδι που μας κάνει να χοροπηδάμε χαρούμενοι έτσι χωρίς λόγο και να το τραγουδάμε με την καρδιά μας! Επίσης, είναι το τραγούδι που κάθε Δεκέμβριο, βάζει στο πορτοφόλι της συμπαθέστατης Mariah, εκατοντάδες χιλιάδες, ζεστά, δολάρια και δεκαετίες μετά συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ.

Last Christmas – Wham!

Το έτερο χιτ των Χριστουγέννων, που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο πάρτι και playlist. Το κομμάτι που πλέον έχει γίνει παράδοση τα Χριστούγεννα, σαν τα κάλαντα, ένα πράγμα…

Santa Claus Is Comin’ To Town – Bruce Springsteen

Ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών! Ο Άγιος Βασίλης είναι σκέτη λέρα και πολύ ροκ και εδώ «τζαμάρει» με το «Αφεντικό», ruce Springsteen. Από το live άλμπουμ «The Summit».

Rockin’ Around The Christmas Tree – Brenda Lee

Για πιο ροκαμπίλι Χριστούγεννα.Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1958, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Μέχρι σήμερα έχει διασκευαστεί από δεκάδες καλλιτέχνες και φυσικά μας κάνει θέλουμε να χορέψουμε γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Jingle Bell Rock – Bobby Helms

Από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής. Το κομμάτι κυκλοφόρησε το 1957 και μας βάζει σε country, χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Santa Baby – Eartha Kitt

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1953 και προκάλεσε αντιδράσεις. Μάλιστα για αρκετά χρόνια το κομμάτι κατείχε μια θέση με τα χειρότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών.

It’s the Most Wonderful Time of the Year – Andy Williams

Πασίγνωστο χριστουγεννιάτικο τραγούδι του 1963 που βρίσκεται στο πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Andy Williams. Πέρσι, το κομμάτι είχε σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση του Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ.

White Christmas – Bing Crosby

Ένα από τα κλασικά και σημαντικότερα αμερικάνικα τραγούδια όλων των εποχών και ένα από τα πιο εμπορικά single που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Η αυθεντική εκτέλεση του Crosby κυκλοφόρησε το 1942, ενώ από τις πιο γνωστές διασκευές που έχουν γίνει είναι αυτή του Frank Sinatra.

Feliz Navidad – Jose Feliciano

O σπουδαίος Jose Feliciano μάς έχει χαρίσει ένα από τα πιο γνωστά και κεφάτα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι ισπανοαγγλικοί στίχοι του το έχουν κάνει πασίγνωστο σε όλο τον πλανήτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ