Ολλανδία: Φυλάκιση 4 ετών σε άνδρα που πυροβόλησε εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας

Από τα πυρά εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας δεν τραυματίστηκε κανείς, όμως έμειναν πολλά σημάδια από τις σφαίρες στο κτήριο.

Ολλανδικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν άνδρα σε φυλάκιση 4 ετών επειδή πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στη Χάγη. Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι δεν είχε τρομοκρατικά κίνητρα. Στις 12 Νοεμβρίου 2020 ο Μοχάμεντ Α., 41 ετών, πυροβόλησε 29 φορές εναντίον της πρεσβείας, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, με ένα πιστόλι τύπου Glock. Από τα πυρά δεν τραυματίστηκε κανείς, όμως έμειναν πολλά σημάδια από τις σφαίρες στο κτήριο.

«Το δικαστήριο τον καταδικάζει (…) σε φυλάκιση τεσσάρων ετών», ανέφεραν οι δικαστές στην ανακοίνωσή τους, αφού έκριναν ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Ήταν δυσαρεστημένος με τον τρόπο με τον οποίο η πρεσβεία χειριζόταν μια βαθιά του επιθυμία, να επισκεφθεί τη Μέκκα και τη Μεδίνα», σχολίασαν, επισημαίνοντας εξάλλου ότι ο κατηγορούμενος είχε ψυχολογικά προβλήματα. «Πήγε περισσότερες από μία φορές στην πρεσβεία προσπαθώντας να πάρει βίζα» και «είχε ήδη προκαλέσει φθορές στο κτήριο προηγουμένως», πρόσθεσαν στο σκεπτικό τους.

Την προηγούμενη ημέρα είχε εκραγεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μία βόμβα, κατά τη διάρκεια τελετής για την Ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου 1918, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ξένοι διπλωμάτες. Η ολλανδική αστυνομία αρχικά προσπάθησε να διαπιστώσει αν τα δύο επεισόδια συνδέονταν μεταξύ τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here