Κορωνοϊός Omicron CDC: Τρόποι για να προστατέψετε το μικρό παιδί σας που δεν μπορεί να κάνει εμβόλιο

Κορωνοϊός Omicron CDC: Το να περιτριγυρίζετε τα παιδιά από άτομα που είναι εμβολιασμένα και ενισχυμένα είναι ένας τρόπος προστασίας τους Πώς μπορώ να προστατεύσω ένα παιδί πολύ μικρό για ένα εμβόλιο COVID-19; Τα παιδιά κάτω των 5 ετών δεν μπορούν ακόμη να κάνουν εμβόλια για την COVID-19 στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να λάβετε για να τα προστατέψετε από μόλυνση κατά τη διάρκεια των γιορτών. «Περιβάλλετέ τα με ενήλικες και αδέρφια που είναι εμβολιασμένα, ενισχυμένα εάν είναι κατάλληλα», συμβουλεύει η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Επίσης, ενθαρρύνει τη λήψη τεστ για την COVID-19 στο σπίτι πριν από τις συγκεντρώσεις.

Το CDC συνιστά σε οποιονδήποτε δεν έχει εμβολιαστεί – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ηλικίας 2 ετών και άνω – να φορά μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Εάν το παιδί σας είναι μικρότερο των 2 ετών – ή δεν μπορεί να φορέσει μάσκα για άλλους λόγους – ο οργανισμός προτείνει τον περιορισμό των επισκέψεων με μη εμβολιασμένα άτομα. Και λέει να κρατάμε μια απόσταση μεταξύ του παιδιού και των άλλων σε δημόσιους χώρους.

Οι ενήλικες μπορεί επίσης να επιλέξουν να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς  δημόσιους χώρους για να αποτελέσουν παράδειγμα για τα μικρά παιδιά, λέει το CDC.

Αλλά στα καυτά σημεία του ιού, το CDC λέει ότι όλοι πρέπει να φορούν μάσκες, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι.

Κορωνοϊός Omicron:

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες της χώρας, λέει ότι οι οικογενειακές συγκεντρώσεις δεν πρέπει να συγχέονται με “πάρτι με 30, 40, 50 άτομα” όπου δεν ξέρεις ποιος είναι εμβολιασμένος. “Αυτές είναι οι λειτουργίες — στο πλαίσιο της COVID και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της omicron — στις οποίες δεν θέλετε να πάτε”, λέει.

Στις ΗΠΑ, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών μπορούν να λάβουν δόσεις παιδικού μεγέθους του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19.

Η εταιρεία δοκιμάζει ακόμη μικρότερη δόση για μωρά και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here