ΗΠΑ Rapid Test: Πολλοί Αμερικανοί προσπαθούν να βρουν μια γρήγορη δοκιμή covid ενόψει των Χριστουγέννων


 ΗΠΑ Rapid Test: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται την απάντηση των δοκιμών εν μέσω έλλειψης, λέγοντας ότι τετραπλασίασε την προσφορά στο σπίτι από τον Σεπτέμβριο. Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει 500 εκατομμύρια δωρεάν τεστ από τον Ιανουάριο. Οι γραμμές δοκιμών συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς ο Μπάιντεν υπερασπίζεται την απάντηση της Omicron Ο ανταποκριτής του Λευκού Οίκου Πίτερ Ντούσι αναφέρει την πιο πρόσφατη «Ειδική Έκθεση» σχετικά με την αύξηση της όμικρον, καθώς πολλοί Αμερικανοί προσπαθούν να βρουν μια γρήγορη δοκιμή ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο Λευκός Οίκος τονίζει τα θετικά όταν πρόκειται για τη διαθεσιμότητα τεστ αντιγόνου COVID-19 για οικιακή χρήση, υποδεικνύοντας πως υπάρχουν περισσότερα τώρα από ό,τι παλιά σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ακόμα αρκετά.

Με σχέδια για μισό δισεκατομμύριο τεστ που θα αποσταλούν σε μια ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί στις αρχές του επόμενου έτους, η κυβέρνηση Μπάιντεν επισημαίνει πως όσοι αναζητούν εξετάσεις πριν δουν τους αγαπημένους τους την παραμονή των Χριστουγέννων έχουν τουλάχιστον καλύτερες πιθανότητες να το κάνουν από ό,τι στο παρελθόν.

“Όταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, υπήρχαν μηδενικά τεστ αντιγόνου για το σπίτι στην αγορά. Σήμερα υπάρχουν οκτώ και έχουμε τετραπλασιάσει την προσφορά”, έγραψε στο Twitter ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή το πρωί, συμπεριλαμβανομένου ενός ραβδωτού γραφήματος που δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 195 εκατομμύρια δοκιμές στην αγορά, σε σύγκριση με μόλις 46 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.

Ο τρέχων αριθμός εξακολουθεί να είναι μικρότερος από τα 500 εκατομμύρια επιπλέον τεστ που υπόσχεται να διαθέσει η διοίκηση από τον Ιανουάριο. Το tweet αγνοεί επίσης το πώς μέχρι πρόσφατα ο Λευκός Οίκος δεν είχε σχέδια να παρέχει δωρεάν τεστ σε άτομα.

Ήταν μόλις αυτόν τον μήνα όταν η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι απέρριψε την ιδέα των δωρεάν τεστ, όταν την πρότεινε η δημοσιογράφος του NPR, Μάρα Λίασον. «Να στείλουμε ένα σε κάθε Αμερικανό;» Η Ψάκη απάντησε σαρκαστικά. Όταν ο Liasson είπε ναι, η Ψάκη αμφισβήτησε την ιδέα.

“Τότε τι συμβαίνει… αν κάθε Αμερικανός κάνει ένα τεστ; Πόσο κοστίζει αυτό και μετά τι γίνεται μετά;”

Ενώ η διοίκηση άλλαξε έκτοτε τη θέση της για να συμφωνήσει ότι η διάθεση δωρεάν τεστ στο κοινό θα ήταν καλή ιδέα, δεν έχει ακόμη απαντήσει δημόσια στις ερωτήσεις για το πότε και πώς θα συμβεί.

Παραμένει ασαφές πόσες εξετάσεις θα μπορούν να ζητήσουν οι άνθρωποι.

Από την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος δεν είχε ακόμη οριστικοποιήσει και εκτελέσει ένα συμβόλαιο για την απόκτηση των δοκιμών, και ως εκ τούτου δεν υπήρχε ημερομηνία διανομής ή δύσκολη ημερομηνία για το πότε ο ιστότοπος που θα ζητούσε τις δοκιμές θα κυκλοφορούσε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ