Στομάχι: 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να μην έχετε δυσπεψία


Η δυσπεψία εκδηλώνεται με μια σειρά συμπτωμάτων, όπως το ανακάτεμα στο στομάχι, πόνος ή δυσφορία στην κοιλιά και πρόωρο αίσθημα πληρότητας με τη λήψη τροφής.

Μπορεί να οφείλεται σε κάποια υποκείμενη πάθηση, σε αρκετές περιπτώσεις όμως δεν εντοπίζεται σαφής αιτία.

Άλλοτε πάλι, το πρήξιμο και η δυσκολία στην πέψη οφείλονται στις τροφές που καταναλώνουμε.

Στομάχι: 5 τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να γλιτώσετε τη δυσπεψία

  • Λιπαρά και τηγανητά: Τα κορεσμένα λιπαρά χωνεύονται εξαιρετικά δύσκολα και μπορεί να προκαλέσουν παλινδρόμηση. Επίσης, επιδεινώνουν την καούρα και το φούσκωμα.
  • Σοκολάτα: Η καφεΐνη που περιέχει η σοκολάτα μπορεί να φέρει καούρες και δυσφορία. Επίσης, η σοκολάτα είναι διουρητική, με αποτέλεσμα να «αποδιοργανώνει» το πεπτικό μας σύστημα.
  • Μπαχαρικά: Τα μπαχαρικά μπορεί να κάνουν το στομάχι άνω-κάτω, ιδιαίτερα αν το βραδινό μας είναι πολύ πικάντικο. Μερικοί καταφέρνουν να καταπολεμήσουν την καούρα από τα μπαχαρικά με κάτι δροσερό, όπως το κρύο γάλα.
  • Φρούτα και λαχανικά: Τα άτομα με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα πρέπει να αποφεύγουν τα πολλά ωμά λαχανικά και φρούτα. Οι φυτικές ίνες απορροφώνται γρήγορα και μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο.
  • Καφές: Ο καφές πυροδοτεί την παραγωγή οξέων στο στομάχι, προκαλώντας φλεγμονή και καούρα. Επειδή είναι διουρητικός, αφυδατώνει σημαντικά τον οργανισμό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ