Ίσιωμα μαλλιών: Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας χωρίς θερμότητα;


Το να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν κομψά, ίσια και υγιή μπορεί να σας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Με την πάροδο του χρόνου, τα πιστολάκια, τα κεραμικά ισιωτικά και τα ζεστά σίδερα για μπούκλες, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά που κάνει ακόμη και τα πιο προσεκτικά χτενισμένα μαλλιά να φαίνονται ξηρά και τραχιά. Πώς όμως θα αποκτήσετε το πολυπόθητο ίσιο μαλλί, χωρίς να χρησιμοποιήσετε θερμότητα; Γίνεται; Φυσικά! Υπάρχουν κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς να τα κάψετε.  

 Tips για ίσιωμα μαλλιών χωρίς θερμότητα

  • Στεγνώστε με κρύο αέρα: Αφού αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον αέρα, ή με μια πετσέτα στο κεφάλι, μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα όπως θα κάνατε συνήθως και χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση “cool” στο πιστολάκι σας. Βεβαιωθείτε ότι κινείται το πιστολάκι σας συνεχώς από τη ρίζα στην άκρη. Κρατήστε το πιστολάκι περίπου 3 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας όσο τα στεγνώνετε.
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα που ισιώνουν τα μαλλιά: Υπάρχουν σαμπουάν, κοντίσιονερ και μαλακτικά, που αφήνουν τα μαλλιά, λεία, ίσια και απαλά. Ο πειραματισμός με προϊόντα που προορίζονται για ίσια μαλλιά ή που προορίζονται να κάνουν τα μαλλιά σας ευκολοχτένιστα, είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τις δοκιμές.
  • Κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά:  Δοκιμάστε να κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε μια λωρίδα μαλλιών για να δέσετε μια χαλαρή αλογοουρά στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας και στη συνέχεια, δημιουργήστε έναν κότσο τυλίγοντας τα μαλλιά σας γύρω από αυτήν την αλογοουρά και στερεώνοντάς τα με τσιμπιδάκια. Αυτό θα δώσει στα μαλλιά σας μια πιο ίσια εμφάνιση μόλις τα λύσετε το πρωί.
  • Δοκιμάστε μια μάσκα μαλλιών:  Μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας σε βάθος με μια μάσκα μαλλιών, ώστε να τους δώσετε πιο λαμπερή και ίσια εμφάνιση. Οι μάσκες μαλλιών που προορίζονται για την αποκατάσταση της πρωτεΐνης στα μαλλιά, θα μπορούσαν να κάνουν τα σγουρά μαλλιά αισθητά πιο ίσια.  Δοκιμάστε μια μάσκα μαλλιών που χρησιμοποιεί ωμό αυγό, μέλι ή αβοκάντο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανακεφαλαιώνοντας, το να αποκτήσετε μαλλιά που φαίνονται ίσια και υπέροχα, ενώ είναι ταυτόχρονα και υγιή, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, δεν είναι αδύνατον. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να δοκιμάσετε συνδυασμούς, από τις παραπάνω λύσεις, μέχρι να βρείτε εκείνη που ταιριάζει σε εσάς καλύτερα! 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ