Τρόμος στη Γαλλία: «Λουκέτο» σε ζωολογικό κήπο μετά από απόδραση αγέλης λύκων σε ώρες επισκεπτηρίου


Ένας ζωολογικός κήπος στη νοτιοδυτική Γαλλία έκλεισε προσωρινά, όταν μια αγέλη εννέα λύκων διέφυγε σε ώρες επισκεπτηρίου

Κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στον ζωολογικό κήπο Trois Valleés στο Montredon-Labessonié στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Τέσσερις από τους λύκους πυροβολήθηκαν από τους εργάτες του ζωολογικού κήπου και πέντε αναισθητοποιήθηκαν στo σημείο. Ο Fabien Chollet, ένας τοπικός αξιωματούχος, είπε ότι «δεν βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι στον ζωολογικό κήπο εκείνη την ώρα και σε καμία στιγμή δεν τέθηκε το κοινό σε άμεσο κίνδυνο».

«Λόγω της μη φυσιολογικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς ορισμένων από αυτούς, τέσσερις λύκοι σκοτώθηκαν δυστυχώς από το προσωπικό του πάρκου», είπε.

Τόνισε ότι οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου απομακρύνθηκαν αμέσως από το πάρκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζώα κατέστρεψαν καταπακτές ασφαλείας και σκαρφάλωσαν σε έναν φράχτη, αλλά δεν έφυγαν από τον ζωολογικό κήπο.

Ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος φιλοξενεί περισσότερα από 600 ζώα, ανάμεσά τους λιοντάρια, πιθήκους και φλαμίνγκο, θα παραμείνει κλειστός για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα ασφαλείας.

Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου Sauveur Ferrara είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι «σε καμία στιγμή» οι λύκοι «δεν ήρθαν σε επαφή ή δεν αποτέλεσαν απειλή για τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους του πάρκου».

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ο ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε να κλείσει αφού η Barbara Pompili, υπουργός οικολογικής μετάβασης της Γαλλίας, ανέφερε ανησυχίες για την καλή διαβίωση των ζώων και την ασφάλεια του προσωπικού στην τοποθεσία.

Ο υπουργός δημοσίευσε φωτογραφίες των ζώων και των περιβόλων του ζωολογικού κήπου στο Twitter, λέγοντας: «Ζώα που λιμοκτονούν, ανθυγιεινοί χώροι. Ζήτησα από τον νομάρχη Tarn να κλείσει αμέσως τον ζωολογικό κήπο. Τα ζώα θα μεταφερθούν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις.

«Δεν θα έχω καμία ανοχή: όταν καλωσορίζουμε άγρια ​​ζώα, σεβόμαστε τους κανόνες». Ωστόσο, το πάρκο πήρε το πράσινο φως για να ανοίξει ξανά και να κρατήσει τα ζώα του αφού το δικαστήριο ανέτρεψε την αρχική απόφαση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ