Αντικύθηρα: Δύο συλλήψεις για το ναυάγιο με θύματα 11 μετανάστες


Αντικύθηρα: Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας γνωστοποίησε τη σύλληψη δυο αλλοδαπών διακινητών.

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών προχώρησε το Λιμενικό, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο των 11 ανθρώπων, οι οποίοι πνίγηκαν ανοιχτά των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η μεταφορά των προσφύγων που απεγκλωβίστηκαν από τη νησίδα Πρασονήσι, Βόρεια των Αντικυθήρων, στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργεί το Λιμεναρχείο Πειραιά προέκυψε ότι ανάμεσα στους αλλοδαπούς βρίσκονται και δυο διακινητές μεταναστών ηλικίας 43 και 44 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες χθες, η μεταφορά των αλλοδαπών που απεγκλωβίστηκαν από τη νησίδα Πρασονήσι στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων την 24-12-2021, στον λιμένα Πειραιά.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε από το Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.-070, ενώ κατά την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προέκυψε ότι δύο εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 43 και 44 ετών, φέρεται να είναι οι διακινητές των υπολοίπων και ακολούθως συνελήφθησαν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ