Βασίλισσα Ελισάβετ υγεία: Ποια είναι τα νεότερα για την υγεία της 95χρονης Βασίλισσας;


Η Βασίλισσα της Αγγλίας φαίνεται να είναι σε καλή διάθεση αυτά τα Χριστούγεννα, αφού ένας φόβος για την υγεία της νωρίτερα μέσα στο έτος την άφησε να μην μπορεί να ολοκληρώσει τους βασικούς βασιλικούς αρραβώνες. Η βασίλισσα θα περάσει τα Χριστούγεννα φέτος στο Windsor αντί στον παραδοσιακό χώρο Sandringham, μετά από δύο μήνες ανάπαυσης μετά από μια περίοδο κακής υγείας το φθινόπωρο. Αφού ολοκλήρωσε αρκετούς αρραβώνες μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι η μονάρχης επρόκειτο να ακυρώσει ένα ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία. Η βασίλισσα απουσίαζε από την ανακοίνωση της υπηρεσίας της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς η ιατρική της ομάδα την είχε συμβουλεύσει να μην γίνει η επίσκεψη για αδιευκρίνιστους λόγους.

 

Αργότερα προέκυψε ότι η Βασίλισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την ίδια μέρα για να πραγματοποιήσει «προκαταρκτικές εξετάσεις», τα αποτελέσματα των οποίων δεν κοινοποιήθηκαν. Οι Βρετανοί ανησύχησαν ακόμη περισσότερο για την υγεία της βασίλισσας αφού το Παλάτι ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή ότι δεν μπορούσε πλέον να παρευρεθεί στην Εθνική Υπηρεσία Μνήμης. Ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα δεν βρισκόταν στην ιερή τελετή στο Κενοτάφιο στο Λονδίνο για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι έπασχε από διάστρεμμα στην πλάτη. Πιστεύεται ότι η στάση και το ταξίδι από το Windsor δεν θα ωφελούσαν την μονάρχη. Αλλά η βασίλισσα φαίνεται να έχει κάνει καλή ανάκαμψη και έκτοτε έχει εντοπιστεί έξω από το Windsor.

Πώς προχωρά η υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ;

Στα τέλη Νοεμβρίου, παρακολούθησε τη διπλή βάπτιση του Lucas Philip Tindall και του August Philip Hawke Brooksbank στο παρεκκλήσι All Saints στο Windsor. Η βασίλισσα κατέγραψε επίσης την ομιλία της για τα Χριστούγεννα νωρίτερα τον Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά καλά για να εκφωνεί δημόσια ομιλία και να τηρεί ελαφρά καθήκοντα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρίγκιπας Κάρολος έδωσε μια ειλικρινή ενημέρωση για τη μητέρα του ενώ βρισκόταν σε βασιλική επίσκεψη στην Ιορδανία. Όταν ρωτήθηκε για την ευημερία της μητέρας του, είπε: “Είναι καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Μόλις φτάσεις στα 95, δεν είναι τόσο εύκολο όσο παλιά. Είναι αρκετά κακό στα 73.” Λίγες μέρες αργότερα, η μονάρχης φωτογραφήθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα θα περάσει τα Χριστούγεννα με τον γιο της Πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, αφού ακύρωσε τα παραδοσιακά της σχέδια να περάσει τα Χριστούγεννα με την ευρύτερη οικογένεια στο Sandringham. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους στο Νόρφολκ και μαζί τους θα βρουν μέλη της οικογένειας Μίντλετον. Φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα της βασίλισσας χωρίς τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2021.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ