Γένια φροντίδα: Πώς να περιποιηθείτε τις τρίχες του προσώπου σας καλύτερα από τον Άγιο Βασίλη


Οι υγιείς τρίχες του προσώπου ξεκινούν με υγιές δέρμα, ακόμα κι αν είστε ο Άγιος Βασίλης. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας προτείνει μερικές συμβουλές για την πρόληψη της πιτυρίδας, των τριχών που φυτρώνουν μέσα, της ακμής και της φαγούρας κάτω από τα γένια, τις κατσίκες και τα μουστάκια, είτε έχετε τρίχες στο πρόσωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα είτε μόλις σταματήσατε να ξυρίζετε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Είτε τα γένια σας είναι στενά κομμένα είτε πυκνά και θαμνώδη, μπορεί να αναπτυχθούν δερματικά προβλήματα από κάτω”, είπε ο πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Δρ Τζέιμς Ράλστον. “Αν και είναι σύνηθες να περιορίζουμε την υγιεινή των μαλλιών στο ξέπλυμα στο ντους, μερικά επιπλέον βήματα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη τυχόν προβλημάτων και στην ενυδάτωση των τριχών του προσώπου σας και του δέρματος κάτω από αυτό”.

Συμβουλές για υπέροχα γένια

Ο Ralston προτείνει να πλένετε καθημερινά το πρόσωπο και τα μαλλιά του προσώπου σας. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις για να κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα και στα γένια σας με ένα καθαριστικό χωρίς άρωμα, μη φαγεσωρογόνο (που έχει σχεδιαστεί για να μην προκαλεί φραγμένους πόρους). Μην ξεχάσετε να το ξεπλύνετε πολύ καλά. Στη συνέχεια, στεγνώστε απαλά το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα.

  • Μην αγγίζετε ή χαϊδεύετε τα γένια σας, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν βρωμιά ή μικρόβια από το χέρι σας και να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα, συμβούλεψε.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν απολέπισης που περιέχει σαλικυλικό οξύ μία ή δύο φορές την εβδομάδα εάν έχετε κοτσάνια και είστε επιρρεπείς σε τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα, συνιστά η Ralston. Επιλέξτε ένα προϊόν με την ένδειξη “απαλό” ή για “ευαίσθητο δέρμα”.
  • Ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, κάντε μασάζ με ενυδατική κρέμα μέσω των τριχών του προσώπου σας στο δέρμα σας.
  • Μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία, σημείωσε. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή μεγαλύτερο.
  • Ξεμπερδέψτε και διαμορφώστε τις τρίχες του προσώπου σας όσο είναι ακόμα βρεγμένες, χρησιμοποιώντας μια χτένα γενειάδας.
  • Εάν ξυρίζετε, εφαρμόστε ένα λάδι ξυρίσματος χωρίς άρωμα, κρέμα ή τζελ πριν κόψετε ή ξυρίσετε τις τρίχες του προσώπου σας, προτείνει ο Ralton.
  • Ο χρόνος έχει σημασία. Ξυρίστε στο τέλος ή αμέσως μετά το ντους όταν τα μαλλιά σας είναι πιο απαλά και κινηθείτε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν τα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε το ξυραφάκι σας μετά από κάθε κτύπημα. Εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα, το μαλακτικό για τα γένια ή το λάδι για γένια αμέσως μετά το ξύρισμα.

“Μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς τι συμβαίνει κάτω από τις τρίχες του προσώπου”, είπε ο Ralston σε δελτίο τύπου της ακαδημίας. “Αν παρατηρήσετε ένα πρόβλημα στο δέρμα κάτω από τα γένια, την κατσίκα ή το μουστάκι σας ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να το φροντίσετε, μιλήστε με έναν πιστοποιημένο δερματολόγο”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ