Σεξ γιορτές Πρωτοχρονιά: Οι ημέρες πριν το ρεβεγιόν δεν είναι καθόλου δραστήριες σεξουαλικά


Εάν τα Χριστούγεννα σας κάνουν να νιώθετε λιγότερο ερωτευμένοι, δεν είστε μόνοι. Είτε πρόκειται για το άγχος της αγοράς δώρων της τελευταίας στιγμής είτε για την υπερκατανάλωση φαγητού και αλκοόλ, το ενδιαφέρον για το σεξ μειώνεται ενόψει των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίζεται από μια μεγάλη άνοδο στη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του νέου έτους. Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει εδώ και καιρό διαφορές στους ρυθμούς γεννήσεων σε διάφορες εποχές του χρόνου, αλλά δεν ήταν σαφές εάν αυτό ήταν αποτέλεσμα εποχιακών διακυμάνσεων στη γονιμότητα ή τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Για τη διερεύνηση, η Laura Symul στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια και οι συνεργάτες της στράφηκαν σε δεδομένα από την εφαρμογή Clue Women’s Health, η οποία περιελάμβανε ανώνυμα αρχεία καταγραφής σεξουαλικής δραστηριότητας από περισσότερες από 500.000 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. “Αν και πρόκειται για αυτοκαταγραφή, εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων αναφορών σε πραγματικό χρόνο για τις σεξουαλικές δραστηριότητες των γυναικών”, είπε η Symul. Η έρευνα έδειξε ότι οι αργίες συνδέονταν πάντα με μια κορύφωση στη σεξουαλική δραστηριότητα. “Υπήρχε επίσης μια πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ του Σαββατοκύριακου και των καθημερινών, μιας και οι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ τα Σαββατοκύριακα”, είπε η Micaela Martinez από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, τα αρχεία έδειξαν ότι οι τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα αντιπροσώπευαν μια απαγορευμένη ζώνη για πολλές γυναίκες. Στην περίπτωση των νεότερων γυναικών ή των γυναικών που δεν έχουν παιδιά, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι περνούν τα Χριστούγεννα με τους γονείς τους και όχι σε ρομαντικούς συντρόφους, είπε ο Symul. Για τις μητέρες, και ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες, μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες που παίζουν, είπε η Δρ Κέιτ Μπόγιερ, ανώτερη καθηγήτρια ανθρωπογεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. “Τα Χριστούγεννα συνεπάγονται πολλή δουλειά και προσδοκίες: από την οργάνωση και το τύλιγμα δώρων, μέχρι το να κάνεις το σπίτι να φαίνεται διαφορετικό και ιδιαίτερο, μέχρι την προετοιμασία ειδικών φαγητών και ίσως το να κάνεις χριστουγεννιάτικες κάρτες. Στις περισσότερες οικογένειες δεν υπάρχει κάποιος στο σπίτι που να μπορεί να κάνει αυτή την εργασία των διακοπών προτεραιότητά τους, οπότε καταλήγει να στριμώχνεται γύρω από τις δουλειές και τη φροντίδα των παιδιών. Δεν είναι απλά μια συνταγή για να νιώθεις σέξι”.

Πότε έρχεται η κορύφωση;

Η ημέρα της Πρωτοχρονιάς σημείωσε τη μεγαλύτερη κορύφωση, αν και λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η εφαρμογή, οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου θα υπολογίζεται επίσης ως σεξ της Πρωτοχρονιάς. Η Symul και οι συνεργάτες της συνέκριναν τα δεδομένα της σεξουαλικής δραστηριότητας των γυναικών με τα επίσημα αρχεία γεννήσεων για καθεμία από τις σχετικές χώρες και βρήκαν μια ελαφρά αύξηση στα ποσοστά γεννήσεων μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου στις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου, με κορύφωση τον Σεπτέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το μοτίβο δεν μπορούσε να εξηγηθεί μόνο από τις εποχιακές αλλαγές στη σεξουαλική δραστηριότητα. Όμως, σε συνδυασμό με τις εποχιακές διακυμάνσεις της ανθρώπινης γονιμότητας, θα μπορούσε να κορυφωθεί το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα, αποκάλυψε η στατιστική ανάλυση.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ