Στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον η Ευρώπη: Ακυρώνονται πρωτοχρονιάτικες φιέστες


Η μετάλλαξη Όμικρον χαλάει τις πρωτοχρονιάτικες φιέστες στην Ευρώπη

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να αναμένεται να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή του κορονοϊού στην Ευρώπη μέχρι τις αρχές του 2022, όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν στη λήψη μέτρων μέσα στις γιορτές. Την ίδια ώρα, και στην Times Square της Νέας Υόρκης η γιορτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι περιορισμένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα της πανδημίας.

Στην Ευρώπη, έχουν ακυρωθεί πολλές εορταστικές εκδηλώσεις που αποτελούν παραδοσιακά σήμα κατατεθέν για το νέο έτος, σύμφωνα με το cnn.

Αθήνα

Καμία επίδειξη πυροτεχνημάτων δεν θα γίνει πάνω από την Ακρόπολη φέτος. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ακυρώνονται όλες οι σχετικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που προγραμμάτιζαν οι δήμοι.

Αποτυπώνοντας παράλληλα τα μέτρα που ισχύουν στην Ελλάδα, το cnn αναφέρει ότι όλοι οι ταξιδιώτες θα κληθούν να υποβληθούν σε τεστ για την Covid-19 τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους, πέραν του ότι πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ για την είσοδο στη χώρα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι μάσκες έχουν καταστεί ξανά υποχρεωτικές τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ και την επιβίβαση στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαιτείται διπλή μάσκα ή ειδική μάσκα υψηλής προστασίας.

Βεγγαλικά πάνω από την ΑκρόποληASSOCIATED PRESS

Βερολίνο

Η Γερμανία θα επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς για να περιορίσει τη διασπορά της Covid-19 από τις 28 Δεκεμβρίου, ενώ απαγορεύει τις μαζικές συγκεντρώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, βάσει ανακοινώσεων του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Βερολίνο, ούτε στο Μόναχο ή τη Φρανκφούρτη. Από τις 28 Δεκεμβρίου δεν θα επιτρέπεται η συνάθροιση άνω των 10 ατόμων ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Τα παιδιά ηλικίας έως 13 ετών εξαιρούνται από τους περιορισμούς.

Εδιμβούργο

Οι εορτασμοί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Σκωτία ακυρώνονται εξαιτίας της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, όπως έχει ανακοινώσει η πρωθυπουργός, Νίκολα Στέρτζον, αναγνωρίζοντας πως το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη απογοήτευση.

Λονδίνο

Η προγραμματισμένη εκδήλωση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορονοϊού, αναφέρει το cnn παραπέμποντας σε δήλωση του δημάρχου Σαντίκ Καν.

«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε την εκδήλωσή μας στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Η ασφάλεια όλων των Λονδρέζων προέχει» σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας πως εορταστικό πρόγραμμα θα μεταδοθεί τα μεσάνυχτα από τη συχνότητα του BBC One.

Πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό ΤάμεσηASSOCIATED PRESS

Παρίσι

Στο Παρίσι ακυρώθηκε η παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω της νέας έξαρσης του κορoνοϊού.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε ότι όλα τα μεγάλα πάρτι ακυρώνονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και συνέστησε και στους εμβολιασθέντες να κάνουν self test πριν συναντηθούν για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Ρώμη

Η Ρώμη είναι μεταξύ πολλών πόλεων της Ιταλίας που αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις τους λόγω των ανησυχιών για τη νέα έξαρση της πανδημίας.

Η περιφέρεια της Καμπανίας απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους έως την 1η Ιανουαρίου, ενώ η Βενετία ακύρωσε τις όλες τις υπαίθριες συναυλίες της και την επίδειξη πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Νέο Δελχί

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των κοινωνικών, πολιτιστικών, πολιτικών και φεστιβάλ στο Νέο Δελχί μέχρι νεωτέρας λόγω αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα λειτουργούν με 50% πληρότητα.

Μπανγκόκ

Αντίθετα, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης θα πραγματοποιήσει εορτασμούς αλλά με ορισμένα μέτρα ασφαλείας. Επιτρέπονται οι εκδηλώσεις μόνο σε υπαίθριους χώρους· οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, να υποβληθούν σε rapid test εντός 72 ωρών και να έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους σε ειδική πλατφόρμα.

Κέιπ Τάουν

Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Νότιας Αφρικής εξακολουθεί να επιτρέπει εκδηλώσεις για τους κατοίκους της, σύμφωνα με τουριστικό ιστότοπο της, αλλά με ελέγχους ασφαλείας που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των χώρων διασκέδασης νωρίς, καθώς και αυστηρούς περιορισμούς της κυκλοφορίας.

Ντουμπάι

Η επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Burj Khalifa, το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, δεν έχει ακυρωθεί επί του παρόντος. Το εμιράτο απαιτεί από τους επισκέπτες που θέλουν να είναι παρόντες στη γιορτή να εγγραφούν μέσω ειδικής εφαρμογής ώστε να λάβουν QR code για την είσοδο.

Ρίο ντε Ζανέιρο

Αφότου αρχικά ακύρωσε τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Ρίο ντε Ζανέιρο, άλλαξε τελικά «πορεία πλεύσης» και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, αλλά υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο της ΒραζιλίαςASSOCIATED PRESS

Σίδνεϊ

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας θα προχωρίσει κανονικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά οι επισκέπτες θα χρειάζονται εισιτήρια για να παραστούν.

Ταϊπέι

Η μεγαλύτερη πόλη της Ταϊβάν σκοπεύει να πραγματοποιήσει κανονικά την ετήσια επίδειξη πυροτεχνημάτων στον πανύψηλο ουρανοξύστη Taipei 101.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ