Πέντε κλασικές ταινίες βγαλμένες μέσα από το πνεύμα των Χριστουγέννων


Πέντε χριστουγεννιάτικες ταινίες που πλέον έχουν γίνει παράδοση τις γιορτές και μας βάζουν σε γιορτινό κλίμα.

Ένας αστικός μύθος λέει, ότι αν δεν δεις το Home Alone τα Χριστούγεννα, θα έρχεται ο Μακόλεϊ Κάλκιν κάθε βράδυ στον ύπνο σου και θα παίζει σκηνές από την ταινία για όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Επειδή λοιπόν, «χιόνια στο καμπαναριό που Χριστούγεννα σημαίνει», δεν πρόκειται να δεις αν μένεις στην Αθήνα, κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ σου με ένα ποτήρι αχνιστό καφέ ή σοκολάτα και την πιατέλα με τα μελομακάρονα αγκαλιά και μπες σε χριστουγεννιάτικη διάθεση και ατμόσφαιρα με πέντε διαχρονικές και λίαν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες.

The Polar Express (To Πολικό Εξπρές)

Κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία δια χειρός Ρόμπερτ Ζεμέκις και πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς. Το φιλμ κυκλοφόρησε το 2004 και βασίζεται στο παιδικό βιβλίο του Κρις Ωαν Όλσμπεργκ. Ένα μαγικό τραίνο, ένα πιτσιρικάς που αμφιβάλει για την ύπαρξη του Άγιο Βασίλη και ένα μαγευτικό ταξίδι με προορισμό τον Βόρειο Πόλο που θα μας κάνει να πιστέψουμε στα θαύματα. Ακόμα να επιβιβαστείς;

Elf (To Ξωτικό των Χριστουγέννων)

H ταινία του 2003 αποτελεί συνώνυμο των Χριστουγέννων και συγκινεί μέχρι και σήμερα. Ο Μπάντι είναι ένα αγόρι που μεγάλωσε πλάι στον Άγιο Βασίλη. Μεγαλώνοντας και λίγο πριν διαλύσει το εργαστήριο παιχνιδιών με την απροσεξία του, αποφασίζει να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων και να βρει τους γονείς του.

The Nightmare Before Christmas (Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης)

Μια ταινία που θα απολαύσεις το ίδιο είτε την δεις τα Χριστούγεννα είτε στο Halloween, με την υπογραφή του Τιμ Μπάρτον, οπότε ξέρεις τι να περιμένεις… μια σκοτεινή, spooky και μακάβρια ατμόσφαιρα.

Όταν ο βασιλιάς της πόλης του Halloween Jack Skellington, βαρέθηκε την εργασία της προετοιμασίας την ομώνυμης ετήσιας γιορτής ανακαλύπτει τη Χριστουγεννιάτικη πόλη και παρακινείται για αλλαγή να αναλάβει τον έλεγχο των Χριστουγέννων. Δυστυχώς, τα μακάβρια του πλάνα αποτυγχάνουν να μπουν στο εορταστικό κλίμα. Την ίδια ώρα, μια όμορφη υπηρέτρια που φροντίζει τον κατασκευαστή της Dr. Finkelstein προσπαθεί να αποδράσει από τα δεσμά της. Ανησυχεί για τον Jack και προβλέπει ότι τα σχέδιά του θα καταστραφούν.

Από εμάς είναι ναι, καθώς μιλάμε για μια από τις καλύτερες ταινίες των Χριστουγέννων.

Love Actually (Aγάπη είναι…)

Ο Ρίτσαρντ Κέρτις, συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών και έφτιαξε μια ρομαντική κωμωδία που μίλησε στην καρδιά κάθε γυναίκας.

Σημειώστε ηθοποιούς: Χιου Γκραντ, Έμα Τόμσον, Κίρα Νάιτλι, Λίαμ Νίσον, Άλαν Ρίκμαν, Ρόουαν Άτκισον, Κόλιν Φερθ, Λόρα Λίνεϊ.

Με φόντο το γιορτινό Λονδίνο, δέκα διαφορετικές ιστορίες αγάπης και έρωτα θα σε κάνουν να γελάσεις αλλά και να κλάψεις. Πρόκειται φυσικά για το απόλυτο κινηματογραφικό χιτ των Χριστουγέννων.

Home Alone (Μόνος στο Σπίτι)

Το Ηome Alone έχει γίνει πλέον παράδοση για τα Χριστούγεννα, κάτι σαν τα κάλαντα, τα μελομακάρονα ή τη γαλοπούλα στο γιορτινό τραπέζι.

H πρώτη ταινία του 1990 που έκανε σταρ τον 10χρονο τότε Μακόλεϊ Κάλκιν γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και τέσσερις συνέχειες. Η οικογένειά του μικρού Κέβιν ΜακΚάλιστερ, τον αφήνει κατά λάθος μόνο στο σπίτι, όταν φεύγουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων στο Παρίσι. Ο Κέβιν, αρχικά, απολαμβάνει το γεγονός του να είναι μόνος στο σπίτι, αλλά σύντομα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες τους οποίους υποδύονται οι Τζο Πέσι και Ντάνιελ Στερν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ