ΗΠΑ Αεροδρόμιο: Τριψήφιες ακυρώσεις πτήσεων για τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού των διακοπών


ΗΠΑ Αεροδρόμιο: Στις ΗΠΑ σημειώνεται μεγάλος αριθμός ακυρώσεων πτήσεων την ημέρα των Χριστουγέννων, με τους αριθμούς να διογκώνονται σε τριψήφιο αριθμό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ενδέχεται να υπάρξουν ακόμη περισσότερες ακυρώσεις καθώς το προσωπικό και το πλήρωμα φωνάζουν άρρωστοι κατά τη διάρκεια της έκρηξης της Omicron.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει περίπου 5.700 πτήσεις την παραμονή των Χριστουγέννων, τα Χριστούγεννα και την επομένη των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την FlightAware.

Αυτό περιλαμβάνει περίπου 1.700 πτήσεις εντός, προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η FlightAware σημειώνει ότι 888 πτήσεις εισόδου, αναχώρησης ή εντός των ΗΠΑ ακυρώθηκαν το Σάββατο, από 690 την Παρασκευή. Περίπου 200 ακόμη πτήσεις ακυρώθηκαν ήδη για την Κυριακή.

Την Παρασκευή, η Delta, η United και η JetBlue είπαν ότι η παραλλαγή Omicron προκαλεί προβλήματα προσωπικού που οδηγούν σε ακυρώσεις πτήσεων. Η American Airlines ακύρωσε επίσης 90 πτήσεις το Σάββατο. Ο Αμερικανός εκπρόσωπος Ντέρεκ Γουόλς είπε ότι οι ακυρώσεις προήλθαν από «κλήσεις ασθενειών που σχετίζονται με την covid».

Η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάντι Κινγκ είπε ότι οι ελλείψεις προσωπικού εξακολουθούν να προκαλούν ακυρώσεις και δεν είναι σαφές πότε θα επανέλθουν οι κανονικές λειτουργίες.

«Αυτό ήταν απροσδόκητο», είπε, αναφέρει το Associated Press.

Οι ακυρώσεις πτήσεων δεν περιορίζονται στις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, καθώς οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επίσης ελλείψεις προσωπικού που προκαλούνται από την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως.

Η China Eastern ακύρωσε 474 πτήσεις, ή το 22% της λειτουργίας της, σύμφωνα με την FlightAware. Ομοίως, η Air China ακύρωσε περίπου 190 πτήσεις, ή το 15 τοις εκατό του προγράμματός της. Η Air India, η Shenzhen Airlines, η Lion Air και η Wings Air ακύρωσαν επίσης δεκάδες πτήσεις, σύμφωνα με το CNN News. Ακόμη και με όλες τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω της πανδημίας, η ζήτηση για ταξίδια από το κοινό εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) είπε ότι έλεγξε περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ταξιδιώτες σε αεροδρόμια σε όλες τις ΗΠΑ την Πέμπτη, αριθμός που ήταν σημαντικά περισσότερος από 846.000 άτομα που εξετάστηκαν την ίδια ημέρα πέρυσι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ