Πώς θα φτιάξεις six-pack αθλητή παίζοντας χαλαρά με δυο αλτήρες


Ένας προπονητής, εξπέρ στις μεταμορφώσεις σώματος, αποκαλύπτει τις 3 ασκήσεις που θα σου χαρίσουν κοιλιά-φέτες σε λιγότερο από ένα μήνα

Τo όνομά του είναι Rua Gilna: πρώην αθλητής πολεμικών τεχνών και γυμναστικής (συν κορυφαίος breakdancer της εποχής του) και επί 13 χρόνια ειδικός στην προετοιμασία ελίτ αθλητών και fitness models. Οι πελάτες του τον έχουν λατρέψει για τις πρωτοποριακές τεχνικές που εφαρμόζει για γρήγορη μεταμόρφωση σώματος, είτε μέσω on line coaching στο προσωπικό διαδικτυακό του «μαγαζί», Bua Fitness, είτε μέσω προσωπικών -ακριβοπληρωμένων- συνεδριών στο γυμναστήριο που διευθύνει, στο The Wright Fit Performance Lab, στην Νέα Υόρκη.

«Οι περισσότεροι πελάτες μου ανυπομονούν να δουν γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα τους -είτε αυτό αφορά στην απώλεια λίπους, είτε σε μυϊκή διόγκωση και γράμμωση-, ακριβώς εξαιτίας των πολλαπλών επαγγελματικών στόχων και αναγκών τους», λέει ο Gilna και εξηγεί: «Οι ελίτ αθλητές, που απαιτούν βελτίωση των μυϊκών ικανοτήτων και αντοχών τους ανά εβδομάδα συμμετοχής σε κρίσιμους αγώνες, παράλληλα με εκείνους τους άντρες, οι οποίοι κερδίζουν το ψωμί τους μέσα από διαγωνισμούς fitness και φωτογραφίσεις μόδας ή εξωφύλλων, έχουν την ίδια, κοινή απαίτηση από μένα: γρήγορα και ορατά αποτελέσματα, σε λιγότερο από ένα μήνα».

Και ο Gilna έχει πάντα έναν τρόπο να τους ικανοποιήσει.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα θα βιώσεις κι εσύ, εκτελώντας αυτό το μίνι σιρκουί ασκήσεων με αλτήρες με στόχο τη ταχύτερη σύσφιξη της κοιλιάς σου, που προτείνει ο προπονητής.

Νισάφι, πια, με τα ατελείωτα ροκανίσματα.
Τρεις μόνο απλές κινήσεις αρκούν για να μεταμορφώσεις στομάχι σου σε κόντρα πλακέ.

«Έχεις ακούσει για εξαντλητικούς ρυθμούς και επαναλήψεις ροκανισμάτων και sit-ups ή άρσεων ποδιών στο μονόζυγο, όμως οι παρακάτω απλές ασκήσεις με τη βοήθεια δυο αλτήρων μπορούν να σου προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα σε πολύ λιγότερο χρόνο», λέει ο Gilna. Γιατί; «Επειδή δουλεύεις ετερόκλητες, ανταγωνιστικές και επικουρικές μυϊκές ομάδες του πυρήνα χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι», απαντά.

Ολοκλήρωσε τρεις γύρους του παρακάτω προγράμματος, εκτελώντας κάθε άσκηση επί 30 έως 45 δευτερόλεπτα χωρίς να σε νοιάζει ο αριθμός των επαναλήψεων.

«Ξεκουράσου 20’’ μεταξύ κάθε άσκησης, πάρε άλλο ένα λεπτό ανάμεσα στα σετ, και προσπάθησε να μην πέσεις κάτω από δυο λεπτά ανάπαυλας στο τέλος του ενός πλήρους κύκλου, ενώ το βάρος κάθε αλτήρα ας μην είναι λιγότερο από 10 κιλά», σημειώνει ο Gilna και τονίζει: «Παίξε ανάλογα με τα κιλά και το σκαρί σου».

Ημι-άρση κορμού από το έδαφος

«Το μυστικό εδώ είναι να πολλαπλασιάσεις την ένταση έκτασης του βραχίονα την στιγμή που ανεβαίνει στο μέγιστο όριο ανύψωσης με τον αλτήρα ανά χείρας», λέει ο Gilna. Αυτό κάνει τον πρόσθιο οδοντωτό μυ του πυρήνα να υπερδιεγερθεί και ο οποίος ελάχιστα αφυπνίζεται στις κλασικές ασκήσεις κοιλιακών. «Είναι η μυϊκή ομάδα πλάγιων κοιλιακών που βλέπεις ορατά να ξεχωρίζουν στους bodybuilders -και παίρνει πολλούς πόντους στη βαθμολόγηση ενός αγώνα σωματικής διάπλασης», τονίζει.

Από υψηλή σανίδα, κάμψη και κωπηλατική

Ο εκπαιδευτής σημειώνει: «Αν οι κλασικές, αθόρυβες σανίδες δουλεύουν διπλάσια την ένταση του πυρήνα σου, αυτή η λίγο περισσότερο σύνθετη παραλλαγή δεκαπλασιάζει το αποτέλεσμα».

Ρωσικό στρίψιμο με έναν αλτήρα

«Ξεκίνα με μικρό εύρος κίνησης και μεγέθυνέ το σε έκταση και ρυθμό, ανάλογα με το πώς αισθάνεσαι άνετα, χωρίς να νιώθεις περίεργα τσιμπήματα στη μέση σου», συμβουλεύει ο Gilna.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ