Ομορφιά σκύλος: Περιποιηθείτε τον καλύτερό σας φίλο για λαμπερό τρίχωμα


Η τακτική περιποίηση του σκύλου είναι σίγουρα πολύ σημαντική, ανεξάρτητα από την ράτσα του. Με την περιποίηση τον βοηθάμε να διατηρήσει ένα λαμπερό τρίχωμα χωρίς κόμπους και μπερδέματα, ενώ την ίδια στιγμή μας δίνει την δυνατότητα να το ελέγχουμε για παρασιτώσεις και δερματικά προβλήματα, βελτιώνοντας τη συνολική του υγιεινή. Η περιποίηση του σκύλου σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μια άσχημη εμπειρία για το κατοικίδιό σας, αλλά μια μοναδική εμπειρία δεσμού μεταξύ σας. Ακόμη και τα σκυλιά που έχουν κοντό τρίχωμα είναι απαραίτητο να τα βουρτσίζουμε να τα κουρεύουμε και να τους κόβουμε τα νύχια τακτικά. Αυτά με το πιο μακρύ τρίχωμα χρειάζονται την ίδια περιποίηση, απλά πιο σύντομα σε σχέση με τα κοντότριχα. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι με τον σκύλο σας.

Βούρτσισμα

Ανεξάρτητα από τη ράτσα, ο σκύλος σας θα χρειαστεί τακτικό βούρτσισμα για την διατήρηση του λαμπερού τριχώματος. Το πόσο συχνά θα βουρτσίζεται το κατοικίδιο σας εξαρτάται από το μήκος και την υφή του τριχώματός του. Μην ξεχνάτε ότι το μπερδεμένο τρίχωμα μπορεί να προκαλέσει πόνο. Τα σκυλιά από τη φύση τους θα γλείφουν ή θα δαγκώνουν τον εαυτό τους στην πηγή του ερεθισμού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις του δέρματος. Το βούρτσισμα αφαιρεί επίσης τις χαλαρές τρίχες και τη βρωμιά από το τρίχωμα του σκύλου σας, παρατείνοντας το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων του.

Κούρεμα

Οι περισσότεροι επιλέγουν έναν groomer για να κουρέψουν το σκύλο τους, αλλά αν δώσετε λίγη προσοχή τότε θα δείτε ότι θα μπορέσετε να τα καταφέρετε και να κόψετε τις εκνευριστικές τρίχες γύρω από τα μάτια ή τα πόδια του σκύλου σας μεταξύ των επαγγελματικών περιποιήσεων που θα χρειαστεί. Το κούρεμα των τριχών γύρω από τα μάτια του σκύλου σας είναι ικανό να βοηθήσει το σκύλο σας να βλέπει καλύτερα και να μην τρίβεται και να βλάπτει τα μάτια του.

Κόψιμο νυχιών

Η σωστή ώρα για να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας είναι όταν αυτά αρχίζουν να ακούγονται στο δάπεδο του σπιτιού σας. Το κόψιμο των νυχιών είναι απολύτως απαραίτητο, για να μην νιώθει ενόχληση από τα υπερβολικά μακριά νύχια. Απλά αν δεν το έχετε ξανακάνει καλό θα ήταν να πάρετε όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας για να μην τον πληγώσετε.

Μάθετέ τον να χαίρεται το grooming του

Διδάξτε τον σκύλο σας να απολαμβάνει τις συνεδρίες περιποίησης χωρίς να τον πιέζετε. Ενθαρρύνετέ τον και ενισχύστε την  αυτοπεποίθησή του όταν το εισάγετε για πρώτη φορά σε μια ρουτίνα περιποίησης.

Άρα από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι καλό θα ήταν στις πρώτες περιποιήσεις του σκύλου σας να πάρετε τα πράγματα αργά και να δώσετε πολλές λιχουδιές και επαίνους, ώστε το κουτάβι σας να ανυπομονεί για την επόμενη συνεδρία περιποίησης.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ