Ghosting: Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι εξαφάνισης μετά το σεξ;

Αν σας έχουν κάνει ποτέ ghosting μετά το σεξ, τότε ξέρετε πόσο μπερδεμένο μπορεί να είναι. Πιθανότατα κατηγορήσατε τον εαυτό σας και σκεφτήκατε υπερβολικά τι θα μπορούσε να έχει συμβεί – και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το πιθανότερο είναι ότι δεν φταίτε εσείς, αλλά υπάρχουν στην πραγματικότητα ένα εκατομμύριο άλλοι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να εξαφανιστεί αφού κάνετε σεξ μαζί του, που δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι απαίσιο άτομο. Σίγουρα δεν υπερασπιζόμαστε τις ενέργειές τους, γιατί το ghosting είναι μια κίνηση αυθαίρετη και θα πρέπει να μπορείτε να επικοινωνήσετε τα συναισθήματά σας με κάποιον που δεν είχατε κανένα πρόβλημα να κάνετε sex.  Αλλά εδώ είναι πέντε σενάρια για τα οποία οι άνθρωποι μπορεί να γίνονται “φάντασμα”, εκτός φυσικά από το οφθαλμοφανές:

Θέματα δέσμευσης

Οι άνθρωποι συνήθως φαντάζονται επειδή δεν είναι σε θέση να προσφέρουν το επίπεδο δέσμευσης που πιστεύουν ότι αναμένεται να δώσουν, είτε πρόκειται για επικοινωνία μέσω μηνύματος, είτε για άλλη σύνδεση είτε για μια σχέση. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως το να μην είναι έτοιμοι να βγουν ραντεβού, το άγχος για το ραντεβού ή η έλλειψη εμπιστοσύνης στις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Όσο τρομακτικό κι αν είναι, ενθαρρύνει να επικοινωνείτε με ειλικρίνεια για το πώς νιώθετε. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις άγχος να πεις σε κάποιον ότι θα ήθελες να τον ακούς πιο συχνά ή ότι δεν ήσασταν σίγουρος πού βρισκόσασταν μετά την τελευταία σας σύνδεση. Αλλά η αποφυγή αυτών των συνομιλιών μπορεί επίσης να προκαλέσει νευρικότητα.

Βαθιά ριζωμένο άγχος, ντροπή ή ενοχή

Ο Tim είναι ένας μόνο από όσους επιδίδονται σε ghosting και μίλησε για τις προηγούμενες συνήθειές του και κατηγορεί τα θέματα από την παιδική του ηλικία ως τον λόγο για τον οποίο το έκανε: “Όταν έχασα την παρθενιά μου, ένιωσα ότι δεν ήμουν «άνδρας» γιατί δενέκανα σεξ για πάνω από μία ώρα όπως οι μάγκες που έβλεπα αργά το βράδυ στην τηλεόραση πορνό ως παιδί (που πίστευα ότι ήμουν 100 % αληθινή στη νεαρή μου αφέλεια) και αυτό με έκανε να νιώθω άγχος. Θα επέστρεφα υποσυνείδητα στη στιγμή μετά την πρώτη μου φορά. Θα με έκανε να περιφρονώ τις γυναίκες με τις οποίες θα ήμουν και θα ένιωθα τόσο άβολα που δεν θα ήθελα να μιλήσω ή να ακούσω ξανά μαζί τους. Τίποτα από αυτά δεν είναι δικαιολογία, και ήμουν αδαής, αλλά γι’ αυτό”. 

Ίσως γίνατε πολύ πιεστικοί

Σκεφτήκατε ποτέ ότι ίσως αρχίσατε να στέλνετε 10 μηνύματα πάρα πολλά ή τηλεφωνήσατε πάρα πολλές φορές αφού κάνατε σεξ; Γιατί αυτό θα μπορούσε να τρομάξει εντελώς μερικούς ανθρώπους, ειδικά αν το μόνο που ήθελαν ήταν κάτι περιστασιακό. Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να μιλούν συνέχεια, να μοιράζονται συναισθήματα και εμπειρίες αμέσως μετά από την σεξουαλική επαφή. Αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό. Τίποτα δεν ουρλιάζει “παρακαλώ, κοίταξέ με τι θέλω να κάνω στη ζωή μου μαζί σας!” όσο η αποστολή selfies κρατώντας τυχαία μωρά στο άτομο με το οποίο μόλις κάνατε σεξ χθες.

Ήσασταν αγενείς ή αδιάφοροι

Ίσως δεν ήσασταν ο πιο στοχαστικός οικοδεσπότης; Δείτε ένα παράδειγμα: “Έφερα ένα μπουκάλι κρασί (sauv blanc που του αρέσει και εγώ όχι). Αφού κάναμε σεξ και ντυθήκαμε, πρότεινα να πιούμε λίγο ακόμη κρασί. Εκείνος είπε ότι είχεκάποια δουλειά να κάνει, ίσως κάποια άλλη φορά και κράτησε το κρασί που του έφερα. Ήμουν σε τέτοια κατάσταση σοκ που έπρεπε να κάνω ghosting. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή”. Απολύτως κατανοητό. Αυτός ο τύπος σίγουρα άξιζε τον αποκλεισμό και τα φαντάσματα και ίσως ακόμη και να αναφερθεί στην εφαρμογή γνωριμιών για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν συνδέεστε με κάποιον, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον σεβαστείτε, τον χρόνο του και την προσπάθειά του… ή να του προσφέρετε να πάρει πίσω το κρασί που αγόρασε που ήπιε τρεις γουλιές;

Το σεξ ήταν κακό

Υπάρχει τέλος μια περίπτωση το σεξ να ήταν απογοητευτικό. Κάτι τέτοιο φαντάζει δυσάρεστο. Όμως, μπορεί πάντοτε να αποτελέσει μια ισχυρή αιτία για να σταματήσει κάποιος να επικοινωνεί μαζί σας. Είναι καλό να το γνωρίζετε, έτσι ώστε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να απολαύσετε και οι δύο την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο κρεβάτι. Ή σε κάθε περίπτωση, το πάθημα γίνεται μάθημα και εσείς καλό είναι να λάβετε πολύτιμες συμβουλές για τον επόμενο σεξουαλικό σας παρτενέρ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here