Φτυάρισμα χιονιού υγεία: Κίνδυνος για καρδιακή προσβολή από τη χαμηλή θερμοκρασία και την άσκηση


Μην αφήσετε μια τέλεια χιονόπτωση να γίνει θανατηφόρα. Το φτυάρι του χιονιού μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή ή ξαφνική καρδιακή ανακοπή σε άτομα με καρδιακές παθήσεις, ακόμη και σε όσους δεν γνωρίζουν ότι έχουν καρδιακή νόσο, προειδοποιεί η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA). “Το φτυάρι του χιονιού είναι μια πολύ επίπονη δραστηριότητα, που γίνεται ακόμη πιο επώδυνη από τον αντίκτυπο που έχουν οι χαμηλές θερμοκρασίες στο σώμα σας, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση ενώ ταυτόχρονα συστέλλουν τις στεφανιαίες αρτηρίες. Είναι πραγματικά μια “τέλεια καταιγίδα” για οξέα καρδιακά επεισόδια,” όπως ανέφερε ο Barry Franklin σε δελτίο τύπου της AHA. Είναι ο κύριος συγγραφέας μιας επιστημονικής δήλωσης AHA σχετικά με τους καρδιακούς κινδύνους που σχετίζονται με την άσκηση.

Τι ανακάλυψε η μελέτη;

“Μεταξύ των πολλών ευρημάτων της έρευνάς μας, είδαμε ότι οι καρδιακές απαιτήσεις του φτυαριού με βαρύ χιόνι, συμπεριλαμβανομένων των αξιοσημείωτων αυξήσεων στον καρδιακό ρυθμό και τη συστολική αρτηριακή πίεση, θα μπορούσαν να ισοδυναμούν και να υπερβαίνουν τα ανώτερα επίπεδα που επιτυγχάνονται κατά τη διάρκεια της μέγιστης δοκιμής σε διάδρομο σε άνδρες καθιστικής ζωής”, είπε. Οι ερευνητές σε μια μελέτη διαπίστωσαν ότι μετά από μόλις δύο λεπτά φτυαρίσματος χιονιού, οι καρδιακοί παλμοί των συμμετεχόντων ξεπέρασαν το ανώτατο όριο που συχνά συνταγογραφείται για τεστ αερόβιας άσκησης. “Τα άτομα με μικρότερη φυσική κατάσταση παρουσίασαν τους υψηλότερους καρδιακούς παλμούς κατά τη διάρκεια του φτυαρίσματος”, είπε ο Franklin. Πολυάριθμες μελέτες έχουν επισημάνει τους κινδύνους του φτυαρίσματος του χιονιού και η δραστηριότητα συμπεριλήφθηκε στην ενημερωμένη επιστημονική δήλωση του AHA το 2020 σχετικά με οξέα καρδιακά συμβάντα που σχετίζονται με την άσκηση.

Ο Φράνκλιν, κορυφαίος στην επιστήμη πίσω από τους κινδύνους της καρδιάς από το φτυάρι του χιονιού, είπε ότι εκατοντάδες άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την απομάκρυνση του χιονιού κάθε χρόνο. “Ο αντίκτυπος της απομάκρυνσης του χιονιού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός για άτομα που έχουν ήδη καρδιαγγειακούς κινδύνους όπως καθιστική ζωή ή παχυσαρκία, είναι νυν ή πρώην καπνιστής, έχουν διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη ή υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς και άτομα που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή. ή εγκεφαλικό. Τα άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά και όσοι έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση παράκαμψης ή στεφανιαία αγγειοπλαστική απλά δεν πρέπει να φτυαρίζουν το χιόνι”. Για να παραμείνετε ασφαλείς όταν εργάζεστε με το χιόνι, να είστε ενήμεροι για τους κινδύνους, να είστε προετοιμασμένοι και να το χαλαρώνετε, πρότεινε ο Franklin. Κάντε μικρά διαλείμματα καθώς εργάζεστε.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ