Βραζιλία: Ο ζωντανός θρύλος της μουσικής Καετάνο Βελόσο μολύνθηκε από κορονοϊό


Ο Καετάνο Βελόσο, ζωντανός θρύλος της βραζιλιάνικης μουσικής, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ο ίδιος ο 79χρονος τραγουδιστής και συνθέτης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαιώνοντας πως πηγαίνει «καλά», χάρη στο ότι είναι εμβολιασμένος.

«Στο τέλος μιας εβδομάδας καθημερινών τεστ (για τον SARS-CoV-2) με αρνητικά αποτελέσματα που είχε ζητήσει, σωστά, εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, η Παουλίνια (σ.σ. Λαβίν, η σύζυγός του) και εγώ διαγνωστήκαμε θετικοί», ανέφερε ο μουσικός από την Μπαΐα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου βρίσκεται εδώ και πέντε ημέρες.

«Πάμε καλά, κάτι που αποδίδουμε στο γεγονός πως έχουμε εμβολιαστεί» πλήρως, πρόσθεσε ο Καετάνο Βελόσο, ο οποίος έλαβε τον Οκτώβριο την τρίτη του, αναμνηστική δόση, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου κατοικεί μόνιμα.

«Όσοι μπορούν πρέπει να κάνουν τεστ. Και πάνω απ’ όλα οι πάντες πρέπει να εμβολιαστούν με τρεις δόσεις. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η νέα παραλλαγή είναι πολύ μολυσματική», νουθέτησε, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο ίδιος έχει μολυνθεί από την Όμικρον.

Ο Καετάνο Βελόσο, που πρόσφατα κέρδισε μαζί με τον γιο του Τομ Βελόσο το λατινοαμερικάνικο Γκράμι για την ηχογράφηση της χρονιάς, με το τραγούδι «Talvez», δεν δίστασε εξάλλου να επικρίνει τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, του οποίου είναι πολέμιος.

«Είναι απαράδεκτο το ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμποδίζει το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την ANVISA για τον εμβολιασμό των παιδιών», έγραψε, αναφερόμενος στον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που ενέκρινε ο ομοσπονδιακός υγειονομικός φορέας. Η κυβέρνηση αποπειράται να θέσει ως όρο ο εμβολιασμός των παιδιών να γίνεται μόνο με ιατρική συνταγή.

«Είθε το βραζιλιάνικο κράτος να απελευθερωθεί από αυτή την κυβέρνηση», κατέληξε ο μουσικός, μορφή του «tropicalismo», του ελευθεριακού κινήματος που πιστώνεται πως έφερε επανάσταση στη βραζιλιάνικη μουσική τα χρόνια του 1960.

Η Βραζιλία είναι η χώρα η οποία θρηνεί τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην υφήλιο μετά τις ΗΠΑ σε απόλυτα μεγέθη: έχει καταγράψει πάνω από 618.300 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ