Εκκλησία της Γέννησης του Ιησού: Έκλεισε για τους ξένους χριστιανούς προσκυνητές τα Χριστούγεννα λόγω όμικρον


Εκκλησία της Γέννησης του Ιησού: Η Εκκλησία της Γέννησης, η οποία είναι η παραδοσιακή τοποθεσία όπου γεννήθηκε ο Ιησούς στη Βηθλεέμ, παραμένει κλειστή για τους επίδοξους αλλοδαπούς χριστιανούς προσκυνητές λόγω της τελευταίας απάντησης του Ισραήλ στην παραλλαγή του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την εκκλησία, η οποία βρίσκεται σε παλαιστινιακά ελεγχόμενα εδάφη στη Δυτική Όχθη, ταξιδεύουν εκεί μέσω του Ισραήλ, το οποίο πρόσφατα επέκτεινε την απαγόρευση για τους ξένους ταξιδιώτες που εφάρμοσε τον περασμένο μήνα.

Η χώρα έχει επίσης περιορίσει τους κατοίκους να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι τουριστικές οικονομίες της Βηθλεέμ και άλλων ιστορικών πόλεων όπως η Ναζαρέτ και η Ιερουσαλήμ βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στους χριστιανούς προσκυνητές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και έχουν καταστραφεί από τους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία. Ορισμένοι χριστιανοί ηγέτες έχουν μιλήσει ενάντια σε αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι θρησκευτικές διακρίσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έκανε εξαίρεση στους περιορισμούς της την περασμένη εβδομάδα για τους συμμετέχοντες στο “Birthright”, ένα πρόγραμμα που παρέχει σε νέους Εβραίους από όλον τον κόσμο την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ισραήλ.

Ο Wadie Abunassar, ο οποίος είναι εκπρόσωπος και σύμβουλος των εκκλησιών στους Αγίους Τόπους, είπε ότι διάφορες χριστιανικές επωνυμίες ήταν αναστατωμένες για αυτό που αντιλαμβάνονταν ως επιλεκτική μεταχείριση.

“Οι ρατσιστικές διακρίσεις δεν πρέπει ποτέ να γίνονται αποδεκτές με κανέναν τρόπο!” έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook. «Προτρέπω τις ισραηλινές αρχές να αντιμετωπίζουν όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα ισότιμα ​​χωρίς καμία διάκριση μεταξύ θρησκείας». Πηγή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που μίλησε στο AP υπό τον όρο της ανωνυμίας είπε ότι οι αξιωματούχοι της εκκλησίας ήταν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι με την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης και έκαναν έκκληση στην Τουριστική Βιομηχανία του Ισραήλ να αφήσει χριστιανούς προσκυνητές να εισέλθουν στη χώρα για την περίοδο των Χριστουγέννων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ