Λέκκας για σεισμούς σε Κρήτη, Κόρινθο: Μπορεί να έχουμε και άλλους, παρακολουθούμε τις περιοχές


O Ευθύμιος Λέκκας παρουσίασε τα επιστημονικά δεδομένα για τους σεισμούς που σημειώθηκαν την Κυριακή σε Κρήτη και Κόρινθο

Ως φυσιολογικούς χαρακτήρισε τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν την Κυριακή ανοιχτά της Κρήτης ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εξηγώντας ότι «η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είχε ξεκινήσει από τις 17:15 με μικρούς σεισμούς και κορυφαίο αυτόν που σημειώθηκε γύρω στις 9 με μέγεθος 5,4 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ».

«Είναι μια περιοχή που είναι πολύ κοντά στο τόξο. Το ρήγμα που προκάλεσε τις δονήσεις είναι υποθαλάσσιο και βρίσκεται 20χλμ. από την Κάσο. Οι κάτοικοι λίγο τους αντιλήφθηκαν αυτούς τους σεισμούς» είπε ο κ. Λέκκας στον ΣΚΑΪ.

«Θεωρώ ότι θα εξελιχθεί ομαλά η σεισμική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, δεν υπάρχει θέμα συσχέτισης με το Αρκαλοχώρι, είτε με τους άλλους σεισμούς της Κυριακής» συμπλήρωσε για τους σεισμούς στην Κρήτη ο κ. Λέκκας.

Για τον σεισμό στην Κόρινθο ο Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι σημειώθηκε «σε μια ευαίσθητη περιοχή στον Κορινθιακό αλλά τέτοιες δονήσεις γίνονται συχνά αλλά δεν ανησυχούμε αλλά παρακολουθούμε».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα περιμένουμε νέους σεισμούς, ο κ. Λέκκας απάντησε ότι «στην περιοχή της Κάσου μπορεί να υπάρξει, όπως και στις Αλκυονίδες, δεν ανησυχούμε για κάποια περιοχή, ως ΟΑΣΠ, όμως, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε για να μειώσουμε την ανησυχία των πολιτών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ