Σίδνεϊ: Χάος με αρνητικά τεστ κορονοϊού που ήταν… θετικά – Η συγγνώμη της κλινικής


Περίπου 1000 άτομα έλαβαν λάθος πληροφορίες για το τεστ κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκαν, μετά από γκάφα επικών διαστάσεων στο νοσοκομείο St Vincent του Σίδνεϊ.

Το παθολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου St Vincent αναφέρει ότι άλλα 995 άτομα έχουν έρθει σε επαφή με τα «αρνητικά» τεστ τους, τα οποία μπορεί να ήταν λανθασμένα καθώς τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Προηγουμένως άλλα 400 άτομα είχαν μάθει την Κυριακή ότι ήταν αρνητικά στον κορονοϊό ενώ στην πραγματικότητα ήταν θετικά.

Το νοσοκομείο ζήτησε χθες συγγνώμη για την πρώτη γκάφα και τώρα λέει ότι τα επιπλέον 995 αποτελέσματα θα παραδοθούν μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ.

«Χθες το SydPath επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 400 άτομα ενημερώθηκαν λανθασμένα ότι είχαν βγει αρνητικά στον COVID ενώ στην πραγματικότητα είχαν βγει θετικά. Μόλις το νοσοκομείο αντιλήφθηκε το ζήτημα, ξεκίνησε αμέσως διαδικασία επικοινωνίας με αυτούς που επηρεάστηκαν.

Η ομάδα έκτακτης ανάγκης που διερευνά την αιτία αυτού του σφάλματος, έχει πλέον εντοπίσει περίπου 995 ακόμη άτομα, τα οποία εξετάστηκαν στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, έλαβαν πρόωρα ένα SMS που τους ενημέρωνε ότι το τεστ τους ήταν αρνητικό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί το πραγματικό τους αποτέλεσμα.

Όλα αυτά τα άτομα έχουν έρθει σε επαφή και ενημερώθηκαν για το σφάλμα. Θα λάβουν τα ακριβή αποτελέσματα των εξετάσεών τους μέχρι απόψε (Δευτέρα). Για άλλη μια φορά, λυπούμαστε ειλικρινά για αυτό το σφάλμα και αναγνωρίζουμε τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε στους εμπλεκόμενους» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το νοσοκομείο.

Αυτό το συμβάν σημειώνεται σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου μαζικής διενέργειας τεστ για την COVID-19 και οι άνθρωποι του SydPath, όπως και όλες οι ομάδες παθολογίας σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία, εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να ανταποκριθούν.

Η Αυστραλία περιμένει άνοδο των κρουσμάτων

Αναμένεται άλμα στις μολύνσεις από την Covid-19 μετά τα Χριστούγεννα, λόγω των χαμηλότερων ποσοστών τεστ και μιας παρτίδας ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας.

Περισσότερα από 9.600 κρούσματα καταγράφηκαν σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή αφού η Νέα Νότια Ουαλία και η Νότια Αυστραλία κατέγραψαν νέα ημερήσια ρεκόρ με 6.394 και 774 κρούσματα αντίστοιχα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ