Τριπλή κυβερνητική παρέμβαση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης. 

Και έτσι με το νέο έτος αναμένεται να δούμε αρκετά βήματα στην πολιτική της για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου. Το πρώτο θα εκδηλωθεί ίσως και μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν αποκλείεται να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για την εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών της ΡΑΕ στήριξης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 4,2 γιγαβάτ. Ως γνωστόν, ήδη η Κομισιόν έχει εγκρίνει ενισχύσεις συνολικού ύψους 2,27 δισ. ευρώ.

Το δεύτερο βήμα θα γίνει στο πρώτο δίμηνο του 2022, αφορά την προώθηση των νομοσχεδίων για την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης έργων ΑΠΕ αλλά και για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Και το τρίτο επίσης εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς, έχει να κάνει με την εκκίνηση δημοπρασιών για την ανάπτυξη υβριδικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στα 47 μη διασυνδεδεμένα νησιά της χώρας. Πρόκειται για ΑΠΕ που θα παράγουν και θα αποθηκεύουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια. Η Κομισιόν ενέκρινε για τον σκοπό αυτόν ενισχύσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here