Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών – Τρεις πυλώνες νέων μέτρων και πριν το 2022, αν χρειαστεί

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για τα νέα μέτρα

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης και αξιολόγησης των στοιχείων, υπό την σκιά της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον και με την αγωνία μιας νέας σημαντικής επιδείνωσης της πανδημίας, συνεδριάζει σε λίγη ώρα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου.

H επιτροπή θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 νωρίτερα σήμερα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν ακόμα και πριν τις 3 Ιανουαρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο βασικός γνώμονας για τη λήψη τους είναι η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής, θα γινει η αξιολόγηση από την κυβέρνηση και το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθούν αύριο τα μέτρα, ωστόσο το φαινόμενο είναι δυναμικό, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα μας πουν οι ειδικοί», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι «η εστίαση δεν μας τρομάζει τόσο», αλλά στη διασκέδαση θα υπάρξουν σίγουρα περιορισμοί.

Οι τρεις πυλώνες των νέων μέτρων

Τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν θα κινούνται σε 3 πυλώνες:

  • Ο πρώτος πυλώνας των μέτρων θα αφορά τα κέντρα διασκέδασης και όχι στην εστίαση συνολικά. Εκεί τα μέτρα θα αφορούν το ωράριο, τη μουσική και τους όρθιους.
  • Ο δεύτερος πυλώνας των μέτρων θα αφορά τα γήπεδα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν τα μέτρα και ειδικότερα αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.
  • Ο τρίτος πυλώνας των μέτρων θα αφορά την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στο 70% τα ποσοστά της παραλλαγής «Όμικρον» στην Αττική

Η νέα παραλλαγή Ομικρον δεν θα επικρατήσει, έχει ήδη κυριαρχήσει, τουλάχιστον στην Αττική, ανέφερε στο ΣΚΑΙ 100.3 και στον Παύλο Τσίμα ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κος Τσακρής ανέφερε ότι, την τελευταία εβδομάδα σε δείγματα που ελήφθησαν από την Αττική, αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά της παραλλαγής Ομικρον στην κοινότητα είναι πλέον στο 70%.

Διευκρίνισε ότι τα ποσοστά στους εμβολιασμένους με την τρίτη δόση είναι με πολύ ήπια συμπτώματα, σε σχέση μετα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here