Νοσηλευτές Καναδάς: Μεγάλο ενδιαφέρον με υψηλούς βαθμούς για σπουδές στη νοσηλευτική

Η νοσηλευτική ήταν το επάγγελμα των ονείρων της Hannah DeVries, λέει, από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Είναι επίσης μια οικογενειακή υπόθεση, καθώς οι δύο αδερφές της είναι εγγεγραμμένες νοσοκόμες που εργάζονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ η μαμά της είναι νοσοκόμα για ασθενείς με εγκεφαλικό. “Γνώριζα από πάντα ότι αυτό ήθελα να κάνω”, εξήγησε η φοιτήτρια, η οποία ξεκίνησε το πρώτο της έτος στο King City αυτόν τον Σεπτέμβριο. “[Η πανδημία] απλώς μου έδωσε την επιθυμία να μπω σε αυτήν όσο πιο γρήγορα μπορώ. Να έρθω να βοηθήσω τους ανθρώπους, τις νοσοκόμες, γιατί δυσκολεύονται.”

Οι μεγάλες προκλήσεις της νοσηλευτικής και πριν την πανδημία

Πριν από την COVID-19, υπήρχε ήδη σοβαρή έλλειψη νοσοκόμων σε όλο τον Καναδά. Διαχρονικά, υπάρχει επίσης σκληρός ανταγωνισμός για την αποδοχή στα μεταδευτεροβάθμια προγράμματα νοσηλευτικής. Ωστόσο, η πανδημία έχει υπογραμμίσει την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευτών που εκπαιδεύονται, συχνά με δημιουργικούς και νέους τρόπους, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσιμης ζήτησης στο εργατικό δυναμικό. Η DeVries γνωρίζει πόσοι άλλοι ενδιαφέρονται εξίσου για τη δουλειά των ονείρων της: “Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις: πρέπει να έχεις κορυφαίους βαθμούς… Ο ανταγωνισμός είναι πραγματικά σκληρός”, σημείωσε.

Ο συμμαθητής της Badeer Masri απηχούσε αυτό το συναίσθημα, μοιράζοντας την πεποίθησή του ότι πολλοί μαθητές γυμνασίου έλαβαν διογκωμένους βαθμούς από την πανδημική μάθηση, η οποία με τη σειρά της αύξησε τους μέσους όρους εισόδου διαφορετικών μεταλυκειακών προγραμμάτων που καθορίστηκαν από αιτήσεις μαθητών. “Όλοι είχαν καλύτερους βαθμούς επειδή ήταν διαδικτυακά… [πράγμα που] έκανε επίσης δυσκολότερο το ποσοστό αποδοχής των πανεπιστημίων και των κολεγίων”, είπε.

Ως φοιτήτρια με ΣΔΣ 3,74 μετά από περισσότερο από ένα χρόνο σπουδών νοσηλευτικής στην πανεπιστημιούπολη Okanagan του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, η Melissa Philp ήλπιζε να μεταφερθεί στο συμπυκνωμένο πρόγραμμα πτυχίου νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι μετά την πρόσφατη μετακόμιση της οικογένειάς της στην Αλμπέρτα. “Ήταν πολύ αποκαρδιωτικό όταν δεν μπήκα”. Η Philp πιστεύει ότι η σημαντική αύξηση του μέσου όρου βαθμολογίας των εισερχόμενων μαθητών είναι ο κύριος λόγος που η αίτησή της μπήκε στη λίστα αναμονής και στη συνέχεια απορρίφθηκε.

Μητέρα δύο μικρών παιδιών, ηλικίας επτά και 18 μηνών, τώρα ξανάρχισε να εργάζεται ως βοηθός ιατρικού γραφείου σε περιστασιακή βάση, κάνοντας ταχυδακτυλουργίες με τη φροντίδα των παιδιών και εγγράφοντας σε νέα μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ετοιμάζεται να υποβάλει ξανά αίτηση για σχολή νοσηλευτικής. “Είναι άλλος ένας χρόνος που πρέπει να κάνω περισσότερες αναβαθμίσεις για να πάρω τους βαθμούς μου υψηλότερους… Για να ανεβάζω το GPA μου ουσιαστικά από Α- σε Α+”, είπε.

Η νοσηλευτική είναι από καιρό δημοφιλής τομέας σπουδών. Οι υποψήφιοι για το πρακτικό πρόγραμμα διπλωμάτων νοσηλευτικής της σχολής, για παράδειγμα, περίμεναν μερικές φορές σχεδόν ένα χρόνο, αν όχι περισσότερο, για να εισέλθουν ακόμη και πριν από την πανδημία. Η λύση δεν είναι τόσο εύκολη όσο η αποδοχή περισσότερων φοιτητών, ειδικά αφού η COVID-19 έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε ένα ζωτικό κομμάτι της νοσηλευτικής εκπαίδευσης: πρακτικές τοποθετήσεις σε νοσοκομεία και άλλους χώρους υγειονομικής περίθαλψης.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here