Ρωσία: Προχωράνε οι συζητήσεις με το ΝΑΤΟ


Ρωσία: Μεγάλη πρόοδο στις σχέσεις ανάμεσα σε Κρεμλίνο και ΝΑΤΟ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία, θεωρεί ότι οι συνομιλίες με το ΝΑΤΟ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που θέλει από τη Δύση, εκτός από τις διμερείς διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σημαντικές και έχουν νόημα.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό στίγμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την είδηση ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρότεινε στην Μόσχα να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ στις 12 Ιανουαρίου.

«Φυσικά, υπάρχει νόημα, εκτός από το στίγμα των διμερών ρωσο-αμερικανικών συνομιλιών στο θέμα αυτό, να ενεργοποιηθεί και η κατεύθυνση των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Αυτές θα είναι σημαντικές συνομιλίες και εξαιρετικά υπεύθυνες, οι λεπτομέρειες συζητούνται μέσω της διπλωματικής οδού» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία, η οποία έχει εκνευρίσει τη Δύση με την αύξηση της παρουσίας των στρατευμάτων της κοντά στην Ουκρανία, νωρίτερα αυτό το μήνα παρουσίασε έναν κατάλογο επιθυμιών με προτάσεις ασφαλείας που θέλει να διαπραγματευτεί, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης ότι το ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι έλαβε πρόταση του ΝΑΤΟ για έναρξη συνομιλιών σχετικά με τις ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια στις 12 Ιανουαρίου και την εξετάζει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ