Νέα μέτρα: Πάλι δεν άλλαξαν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία – «Φωνάζουν» οι ειδικοί

Νέα μέτρα: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» οι εισηγήσεις των ειδικών για νέα πιο αυστηρά μέτρα στα σχολεία από τη νέα χρονιά, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι κυριαρχεί και στη χώρα μας, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας σήμερα

Περιορισμούς στη διασκέδαση και στα γήπεδα, αλλά και αύξηση του μέτρου της τηλεργασίας και την επέκταση της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας και σε άλλους τομείς, ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας για ακόμη μία φορά έξω τα σχολεία.

Αν και, όπως είπε ο υπουργός, η διασπορά του κορονοϊού είναι πιο έντονη στις νεαρές ηλικίες που βγαίνουν και διασκεδάζουν, τα πρωτόκολλα για τη λειτουργεία των σχολείων έμειναν ξανά ανέπαφα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτά ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου με το 50+1%, μία εβδομάδα περίπου μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, καταλαβαίνετε ότι οι αίθουσες θα μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μεγαλύτερα μέλη των οικογενειών και κατά συνέπεια την επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών για άμεσα μέτρα στις εκπαιδευτικές μονάδες. «Όσο αργούμε να πάρουμε τα μέτρα, τόσο το κύμα θα είναι χειρότερο. Θα πρόσθετα να προσέξουμε τη νεολαία και ειδικά τα σχολεία», τόνισε σήμερα ο καθηγητής κ. Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Πρέπει να πάρουμε μέτρα αναφορικά με τα σχολεία και το άνοιγμα των πανεπιστημίων. Είναι τόσο μεγάλη η διάδοση στη νεολαία που φοβάμαι ότι θα κλείσουν πολλά τμήματα», προσέθεσε ο κ. Τζανάκης. «Καλύτερα να κλείσουμε μια εβδομάδα και να πάρει παράταση η σχολική χρονιά τον Ιούνιο», κατέληξε,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here