Κορωνοϊός ψυχική υγεία: Δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν πτώση της ψυχικής υγείας των Καναδών εν μέσω πανδημίας

Μία νέα ανασκόπηση που βασίζεται σε μια σειρά διαδικτυακών ερευνών κατά τη διάρκεια του έτους που αναλύθηκαν από την Ένωση Καναδικών Σπουδών υποδηλώνει αύξηση των προκλήσεων ψυχικής υγείας μεταξύ των Καναδών, με τις γυναίκες να είναι σε πιο ευάλωτη θέση και ειδικότερα όσες έχουν παιδιά. Συγκεκριμένα, δύο στους τρεις Καναδούς δήλωσαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι πιστεύουν πως η τρέχουσα ψυχική υγεία των Καναδών είναι πολύ χειρότερη τώρα από ό,τι πριν από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19.

Πιο ευάλωτες οι γυναίκες και ειδικότερα εκείνες που έχουν παιδιά

Γενικά, οι γυναίκες αναφέρουν δεινότερη ψυχική υγεία από τους άνδρες. Περίπου ένας στους πέντε ερωτηθέντες βαθμολόγησε την ψυχική του υγεία ως κακή τον Οκτώβριο. Την ίδια στιγμή, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες σε έρευνα του Οκτωβρίου δήλωσαν ότι ανησυχούν για την πρόσβαση στις υπηρεσίες φροντίδας που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. “Αυτό είναι ένα ακόμη εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που προκύπτει στην πανδημία όπου οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας μπορεί να μην είναι διαθέσιμες ή μπορεί να είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτές”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωση Καναδικών Σπουδών Jack Jedwab.

Αύξηση στα ποσοστά διαγνώσεων με κατάθλιψη μέσα στην πανδημία

Κοντά στα τέλη του 2020, περίπου το 14 τοις εκατό των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη. Το ποσοστό αυξήθηκε στο 16 τοις εκατό σε μια έρευνα τον περασμένο Οκτώβριο, με τις γυναίκες να καταγράφουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναφέρουν μια τέτοια διάγνωση.

Ο Jedwab είπε επίσης ότι οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία στην εποχή της πανδημίας ήταν πιο πιθανό να αναφέρονται από ερωτηθέντες με παιδιά στο σπίτι. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα από κοινού υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες κάτω των 35 ετών με μικρά παιδιά μπορεί να αισθάνονται τις πιο έντονες προκλήσεις ψυχικής υγείας. Εξήγησε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο αίσθημα μεγαλύτερου άγχους και πίεσης για την ανάληψη ενός δυσανάλογου μεριδίου των οικιακών ευθυνών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here