19 Απριλίου 2024

Μάσκες FFP2 – N95: Τουλάχιστον 16 καταστήματα & e-shops μέσων ατομικής προστασίας και υγιεινής ελέγχονται για αισχροκέρδεια


Περισσότερα από 16 είναι συνολικά τα e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε  υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε μέσα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, και κυρίως μάσκες προστασίας κατηγορίας FFP2 και N95, σύμφωνα με τους έλέγχους που διενεργούν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και άλλες ελεγκτικές μονάδες.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν περισσότερα από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 24/12/2021.

Στα καταστήματα αυτά ήδη πραγματοποιείται έλεγχος από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και άλλες ελεγκτικές μονάδες, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ενδεχόμενη άσκηση πρακτικών αισχροκέρδειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το άρθρο 58 του ν. 4818/2021.

Στις επιχειρήσεις που αποδεικνύεται ότι αισχροκερδούν έναντι του καταναλωτικού κοινού, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των καταναλωτών να προστατευθούν από την περαιτέρω διασπορά του COVID-19, θα επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα που μπορούν να έχουν ύψος ως και 1.000.000 ευρώ.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υπενθυμίζει τη δυνατότητα των καταναλωτών να γνωστοποιούν περιστατικά αισχροκέρδειας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 αλλά και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected].

Μάσκα σε όλους τους χώρους – εσωτερικούς και εξωτερικούς – ανεξαρτήτως συνωστισμού

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ισχύουν από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας προκειμένου να εισέλθουν σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε σούπερ μάρκετ, ενώ υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως συνωστισμού.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ