Πανδημία Μπάιντεν: Λέει ότι συμφωνεί με τους κυβερνήτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος GOP


Πανδημία Μπάιντεν: Δεν υπάρχει «ομοσπονδιακή λύση» για την πανδημία… Ο Πρόεδρος προωθεί πολλές ομοσπονδιακές λύσεις για την πανδημία, συμπεριλαμβανομένου του επαχθούς κανόνα εντολής εμβολίων: «Δεν νομίζω ότι ο Λευκός Οίκος λαμβάνει τη σωστή ιατρική συμβουλή», λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins Dr. Marty Makary σχετικά με την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν προς μη εμβολιασμένα άτομα

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν σε συνομιλία με τους κυβερνήτες τη Δευτέρα είπε ότι συμφωνεί με δύο στελέχη της πολιτείας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για τον μετριασμό της COVID-19, παρόλο που η κυβέρνησή του προωθεί σημαντικές ομοσπονδιακές λύσεις για την πανδημία που είναι σχεδόν δύο χρόνια παλαιά.

Ο Μπάιντεν έκανε το σχόλιο αφού ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Αρκάνσας Άσα Χάτσινσον, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Εθνικών Κυβερνητών, προειδοποίησε τον πρόεδρο να μην λάβει μέτρα που μπορεί να πλήξουν τα δάχτυλα των πολιτειών καθώς στοχεύουν στην καταπολέμηση του ιού.

“Μία λέξη ανησυχίας ή ενθάρρυνσης για την ομάδα σας είναι ότι καθώς κοιτάζετε προς ομοσπονδιακές λύσεις που θα βοηθήσουν στην άμβλυνση της πρόκλησης, βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσουμε τις ομοσπονδιακές λύσεις να εμποδίσουν τις κρατικές λύσεις”, είπε ο Χάτσινσον.

«Η παραγωγή 500 εκατομμυρίων γρήγορων δοκιμών που θα διανεμηθούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι μεγάλη, αλλά προφανώς αυτό στεγνώνει την αλυσίδα εφοδιασμού για τις λύσεις που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ως κυβερνήτες».

“Δεν υπάρχει ομοσπονδιακή λύση. Αυτό λύνεται σε κρατικό επίπεδο”, απάντησε ο Μπάιντεν, προτού αναφερθεί σε έναν άλλο Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη.

“Κοιτάω τον κυβερνήτη [Νιου Χάμσαϊρ] [Κρις] Σουνούνου στο διοικητικό συμβούλιο εδώ. Μιλάει πολύ γι’ αυτό”, είπε ο Μπάιντεν. «Και τελικά φτάνει στο σημείο όπου το λάστιχο συναντά τον δρόμο και εκεί ο ασθενής χρειάζεται βοήθεια ή αποτρέπει την ανάγκη για βοήθεια».

Ο Μπάιντεν, ωστόσο, έχει θέσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε κεντρικό ρόλο στα μέτρα μετριασμού της πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε έρευνες για τα πολιτικά δικαιώματα σε πολλές πολιτείες για την απαγόρευση των εντολών σχολικής μάσκας.

Ο πρόεδρος συνεχίζει να επιβάλλει τη χρήση μάσκας στα αεροδρόμια, τα αεροπλάνα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς – και η διοίκησή του αύξησε τα πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται. Και η διοίκηση πηγαίνει επί του παρόντος στο Ανώτατο Δικαστήριο για να υπερασπιστεί την εντολή εμβολιασμού της για οποιεσδήποτε ιδιωτικές επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κλήσης τη Δευτέρα εξέφρασε εμπιστοσύνη στην ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να χειριστούν την παραλλαγή  όμικρον, λέγοντας ότι «είναι πηγή ανησυχίας, αλλά δεν πρέπει να είναι πηγή πανικού».

“Δεν είναι σαν τον Μάρτιο του 2020, την αρχή της πανδημίας. Είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε τι χρειάζεται για να σώσουμε ζωές, να προστατέψουμε ανθρώπους και να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία και τις επιχειρήσεις”, πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

«Το μήνυμά μου προς τους κυβερνήτες είναι απλό. Αν χρειάζεστε κάτι, πείτε κάτι».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ