Η Όμικρον απειλεί τα σχολεία: Σκέψεις για κατάργηση των σχολικών εκδρομών


Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι σιγά σιγά θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας και η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα «θωράκισης» της χώρας μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, εξετάζονται μέτρα και για τα σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου

Αν και ακόμα οι ειδικοί δεν έχουν εισηγηθεί μέτρα για τα σχολεία, παρά το γεγονός πως η διασπορά του κορονοϊού είναι ιδιαίτερα υψηλή στις νεαρές ηλικίες, ωστόσο φαίνεται πως στο «τραπέζι» θα βρεθούν νέες παρεμβάσεις προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση στις σχολικές αίθουσες.

Τα μέτρα που εξετάζονται για τα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εξετάζουν την κατάργηση όλων των σχολικών εκδρομών που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας θεωρούν ότι είναι ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει συνωστισμός μαθητών μέσα σε λεωφορεία ή άλλες δραστηριότητες που γίνονται στις εκδρομές.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας ζητούν από την κυβέρνηση να υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ώστε ένα σχολείο ή ένα τμήμα να κλείνουν νωρίτερα από τις ρυθμίσεις που υπάρχουν σήμερα, καταργώντας έτσι το 50+1%, το οποίο όπως φωνάζει από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr, είναι εγκληματικό.

Οι ειδικοί της επιτροπής αναμένεται να εισηγηθούν για το νέο έτος να κλείνει ένα τμήμα, εάν εντοπισθούν κρούσματα σε πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών από ότι σήμερα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ