Συναγερμός για την Όμικρον: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα – Τι προτείνουν οι ειδικοί για τα σχολεία


Συναγερμός έχει σημάνει για την Όμικρον μετά και τις εφιαλτικές εκτιμήσεις των ειδικών για χιλιάδες κρούσματα μέσα σε λίγα 24ωρα. Χαρακτηρισιτκή είναι η δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη – σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ – για 12 με 13.000 ημερήσια κρούσματα τα επόμενα 24ωρα.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία, όπως είπε, έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Αναφερόμενος στην Αττική ο καθηγητής τόνισε πως «βράζει». Και εξήγησε: «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, το τελευταίο 15νθημερο τα ενεργά κρούσματα ξεπέρασαν τις 100.000. Και εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, «η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου». Ενώ υπογράμμισε ότι πλέον η Όμικρον αφορά στο 50-60% των κρουσμάτων. Έαν δεν είχαμε την Ομικρον – σημείωσε – θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο καθηγητής έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα. Και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε. Πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομαδας στις διακοπές στα σχολεία. Όπως είπα η εβδομάδα αυτή μπορεί να αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς. Με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ