Κορονοϊός – Πλεύρης: Θα έχουμε πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα – Ίσως πριν από τις 3 Ιανουαρίου να εφαρμοστούν τα μέτρα


«Περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλη φορά θα έχουμε σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα κυμανθεί πάνω από 15.000. Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «όλα είναι ανοικτά», ενώ συμπλήρωσε ότι «ενδεχομένως να υπάρχουν επιπλέον μέτρα ακόμη και πολύ νωρίτερα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας από το πρωί, «όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Όπως υπογράμμισε, η μετάλλαξη Όμικρον καθίσταται πλέον κυρίαρχη στη χώρα, ενώ τόνισε ότι αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, για να εκτιμήσει την επιδημιολογική εικόνα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τόσο τα σημερινά όσο και τα αυριανά κρούσματα. Όπως είπε «όλα είναι ανοικτά», ενώ συμπλήρωσε ότι «ενδεχομένως να υπάρχουν επιπλέον μέτρα ακόμη και πολύ νωρίτερα».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα όποια νέα μέτρα, είπε ότι αυτά κριθούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς το παρόν, δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της χαμηλής νοσηρότητας της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ