Επιτροπή νέα μέτρα Όμικρον: Συνεδριάζει και πάλι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αύριο

Εκ νέου πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αύριο Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, στις 12:00 μ.μ., με αφορμή φυσικά την ανεξέλεγκτη πορεία της Όμικρον στην Ελλάδα. Αν και μόλις χτες ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη σχετικά με την εστίαση και τη διασκέδαση, φαίνεται πως η κατάσταση αποδεικνύεται πιο ζοφερή από όσο φαντάζονταν επιστήμονες και Κυβέρνηση. Επομένως, οι λοιμωξιολόγοι καλούνται να επιλύσουν το πρόβλημα που δείχνει να γιγαντώνεται στο εσωτερικό της χώρας ίσως με την επιβολή των μέτρων νωρίτερα στον ορίζοντα.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε σήμερα στην ξέφρενη πορεία της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως περίπου το 70% των συνολικών κρουσμάτων στην Αττική πρόκειται για κρούσματα Όμικρον. Μάλιστα, έπειτα από το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε χτες στη χώρα με 9.284 κρούσματα, σήμερα οι φόβοι λένε για 15.000 ή ακόμη και για 18.000 κρούσματα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η εξάπλωση του ιού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις και προφανώς επιβάλλει περαιτέρω μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ενδέχεται να τεθούν σε εφαρμογή οι περιορισμοί ακόμη και άμεσα, πριν λοιπόν τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, συζητιούνται και άλλοι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσει να επιτευχθεί η ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού και πιο συγκεκριμένα της νέας μετάλλαξης. Σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί αύριο το μεσημέρι λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης των ειδικών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ