Περιποίηση λαιμού: Δώστε στο δέρμα σας την φροντίδα που χρειάζεται

Σίγουρα, το πρόσωπό σας τα λέει όλα.  Αλλά μην ξεχνάτε τον λαιμό σας. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι η περιποίηση του δέρματος είναι απλώς μια ρουτίνα για το πρόσωπό μας και παραμελούμε τη φροντίδα του λαιμού μας. Ο απεριποίητος λαιμός, που οδηγεί σε οριζόντιες γραμμές από την υπερβολική εργασία των μυών του λαιμού σας, έχει γίνει πραγματικό πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους.  Αλλά μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αποχρωματισμό και ερυθρότητα. Δεδομένου ότι ο λαιμός σας είναι ένα από τα πρώτα σημεία που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης, υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων περιποίησης δέρματος που έχουν σχεδιαστεί μόνο για αυτήν την ευαίσθητη περιοχή. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε ποια συστατικά λειτουργούν.

Ας δούμε λοιπόν γιατί είναι σημαντικό να φροντίζετε τον λαιμό σας

Το δέρμα στο λαιμό σας μπορεί να είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το δέρμα του προσώπου σας.  Καθώς γερνάμε, οι άνθρωποι επικεντρώνονται στην εμφάνιση του προσώπου τους. Θα δείτε πολλούς ανθρώπους με νεανικό πρόσωπο και γερασμένο λαιμό. Και είναι κρίμα, γιατί είναι δυστυχώς εύκολο να παραβλέψουμε τον λαιμό και το ντεκολτέ μας. Το καλό όμως είναι, ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά από τα ίδια προϊόντα που έχετε για το πρόσωπό σας στο λαιμό σας.

  • Τοπικά αντιοξειδωτικά: Μετά τον καθαρισμό το πρωί, εφαρμόστε ένα τοπικό αντιοξειδωτικό, το οποίο θα περιλαμβάνει συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και φερουλικό οξύ.
  • Αντηλιακό: Ακούγεται απίστευτο, αλλά πολλοί από εμάς δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό καθημερινά ή αν το κάνουμε, δεν το εφαρμόζουμε στον λαιμό μας.  Αναζητήστε μια έκδοση ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο και εφαρμόστε μετά τα άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.
  • Ρετινοειδή: Ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, τα ρετινοειδή μπορούν να βρεθούν σε τοπικά φάρμακα που διεγείρουν το κολλαγόνο. Δώστε πολύ προσοχή στη δύναμη που χρησιμοποιείτε για το λαιμό σας και εφαρμόστε τα ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας κάθε δεύτερη μέρα.
  • Υαλουρονικό οξύ: Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ και εφαρμόστε την πρωί και βράδυ.
  • Βλαστοκύτταρα: Τα προϊόντα με βλαστοκύτταρα, πεπτίδια και αυξητικούς παράγοντες έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για τον λαιμό. Δεν θα είναι εύκολο να τα βρείτε, αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο.

Όταν εξετάζετε τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες, καθώς το κόστος δεν συνδέεται πάντα με την περιεκτικότητα ή το ποσοστό ενός συστατικού. Και φυσικά όταν δεν είστε σίγουροι για κάτι, είναι προτιμότερο να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας. 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here